Sahi Sendikalar Ne İşe Yarar?

Birkaç dostum ile Soma faciasını  konuşuyorduk. Her biri farklı teoriler geliştirdi. Kimileri Amerika’nın işi, kimisi sabotaj, kimisisi bu kesin hükümetin işi diyerek farklı ama gerçek ile alakası olmayan görüşler öne sürdüler.
Baktım ki olmayacak. Dostlarım birbirlerini kıracak “CHP Milletvekilinin Sendikalar ne işe yarar” sözü aklıma geldi. Ve hemen dedim ki arkadaşlar ” Peki Sendikalar ne iş yapar. Bu konu ile alaklı olarak niye hiç biri ortada yok”?  Aldığım cevaplar  çok enteresan oldu. Bu ifadelerden kırılanlar olabilir. Dürüst sendikacilar alınmasınlar.Bakın şimdi cevaplara  eksiği varsa siz tamamlayın.

A.D.-Sendikalar eğitim tesisi adı altında otelcilik, yürüyüş, gösteri yaparlar, boş yere konuşurlar.  Tarım dahil 20 milyon çalışanın olduğu ülkede toplam sendikalı sayısı 650 bin kişi bunun 450 bini kamu çalışanı ondan sonra en büyük sivil toplum örgütüyüz diye hava atarlar.
İ.A.-Sendikalar ancak emekçinin parasını sömürmeye yarar, pis sülük gibiler, kan emicidirler. Sendika başkanları işçilerin alınterileriyle son model araçlara biner, lüks yazlıklarda oturur, işçi ise tepe lambasının altında ekmeğini yer, kaç işçinin hakkını almış, kaç işçinin yaşamını iyileştirmiş  sendikalar sorun bakalım soma faciasinda kaç faciazedenin ailesine yardıma koştular.
M.G-Bu işte bir bit yeniği var. CHP neden Türkiye’nin en büyük maden işletmelerinden birisi hakkında soru önergesi verdi? Bu madenden çok çok daha ilkel ve kaçak birsürü tesis varken, neden bu maden hakkında soru önergesi verdi acaba? Ve neden bu soru önergesininin akabinde görülmemiş bir facia yaşandı? Bu işin perde arkasında kimler var? Onu araştırmak lazım.

M.B- Avrupa’da sendikalar iş güvenliginden en az işveren kadar sorumludurlar. Bizde para toplarlar, siyaset yaparlar, hiç bir icat ve icraat yapmazlar. Bol keseden atar tutarlar. Emekçiyiz deyip, emekçilerin emekleri üzerinden istismarda bulunurlar. Türkiye bana göre hala 3. dünya ülkesi malesef.  O kadar ihmal var ki hangisini anlatalım. Birilerinin hala ortaya  çıkıp  “ihmal yok ” demesi bile insan hayatının ne kadar ucuz oldugunu gösteriyor zaten.

S.B. – Sendika neye mi yarar? Menfaat karşılığı zorla üye yapar. Biri AKP’ye yönlendirir, diğeri Marksist leninist örgütlerini toplar. Şimşek çaksa bile, sağa sola saldırır, etrafı yakar yıkar. Vatan hainleri ve dış mihraklarla işbirliği yapar, halkı tahrik eder, işçileri yanlış yönlendirir. İşçilerden aldığı paralarla keyif çatarlar.

Evet sevgili okuyucularım hakikat bu değil mi?  1 Mayıs’ı bahane edip cam çerçeve kırmak illegal örgütlere yardım etmek sendikaların görevi  olmalı ki bu tür faciların yaşandığı 77 milyonun ağladığı bir günde dut yemiş bülbül gibi susarlar. Sesleri çikmaz.
Sahi sendikalar ne işe yarar?

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tarih katliam kulübesi olmaktan çıkmalıdır

Aziz Dağtekin Yazdı Adil yönetici hakkında Allah Rasulü bir hadis-i şerifte buyuruyor ki “Kıyamet gününde …

Bir yanıt yazın