Otomobildeki efsane çöküyor

Devasa büyüme rakamları ile ekonominin en cazip sektörü olan otomobil sektörü kalıcı bir şekilde cazibesini kaybediyor.
Otomobil sektörünün en cazibeli sektör olduğu parlak yıllar artık geride kaldı. Önceki yıllarda parıltı, şan ve para ile anılan sektör, hem teknolojilik gelişmeler hem sektörde ardı arkası kesilmeyen skandallarla artık kalıcı bir düşüş sürecinde. Sosyal statünün ve refahın simgesi olan otomobiller de artık çevre kirliği ile birlikte anılıyor. Frankfurt’da Perşembe günü başlayan Uluslararası Otomobil Fuarı IAA ile birlikte tartışmalar ve protestolar sektörde yaşanan imaj kaybının gözler önüne seriyor.
Sektörde yaşanan negatif trendler sürücüler içinde yen bir dönemin işareti. Bir çok Avrupa ülkesinde ve özellikle Almanya’da dizel araçlar için uygulanan kısıtlamalar ve muhtemel yasaklar, araçları ile duygusal bağa sahip Almanlar arasında sektöre olan güvensizliği arttırıyor. Almanya’da bu yılın Haziran ayı rakamlarına göre 110 bin elektoronik araç piyasaya sunuldu. Bu rakam geçen yıla kıyasla yüzde 63 oranında artış anlamına gelirken, sektördeki dönüşüm hakkında fikir veriyor.
ELEKTRO OTOMOBİLLERE 40 MİLYAR EURO YATIRIM
Alman otomobil lobi kuruluşu VDA tarafından yapılan açıklamaya göre Alman otomobil sektörü yeni alışkanlıklar ve yasa zorunluluklara cevap vermek adına gelecek üç yılda elektro otomobiller için 40 milyar Euro yatırım yapacak. 2023 yılına kadar piyasaya sunulan elektro otomobil modellerinin 150’ye çıkması öngürülüyor.
ALMANLAR’IN 81 MİLYON DAHA AZ ARAÇ SATMASI BEKLENİYOR
VDA klasik Alman otomobillerinin dünya pazarıda da talep kaybı yaşadığını açıkladı. Bu yıl Almanlar’ın yüzde 4’lük bir ciro kaybı yaşayarak 81 milyon daha az araç satması bekleniyor. Avrupa pazarında ise yüzde 1’lik bir düşüş bekleniyor. Amerika’da beklenin düşüş ise yüzde 2. Bu rakamlar bir kriz olarak değerlendirilmemekle birlikte yeni trendelerin habercisi olarak görülüyor.
Alman otomobil sektörünün iki haneli büyüme rakamlarına alışan yöneticileri, bu dönemlerin artık bir daha geri gelmeyeceğinden emin. Bunun en önemli nedeni de sektördeki büyümenin motoru olan Çin pazarının doyuma ulaşması. Bu yılın Haziran rakamlarına göre Çin pazarında da geçen yıla göre yüzde 5,3’lük bir düşüş var.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bayraktar AKINCI’dan İHA-230 Süpersonik Füzesi ile çifte atış

Bayraktar AKINCI TİHA, Türkiye’nin ilk havadan karaya süpersonik füzesi olan İHA-230 Süpersonik Füzesi ile bir …

Bir yanıt yazın