İş Ölümleri Bitsin Artık

Çok  garip bir ülke olduk.  Bir günde 4 mevsimi yaşar gibiyiz. Sevinç, keder, hüzün endişeyi bir günde yaşamak mümkün oldu. Bazen nerde üzüleceğimizi, neve sevineceğimizi şaşırmış durumdayız.

Konuya nereden nasıl gireceğimi bilemiyorum. Kelimeler ve satılar dudaklarımda düğümleniyor, parmaklarım klavyeme endişeli dokunuyor. Çünkü ekmekleri uğruna ihmallere boyun büken kardeşlerimizin ölüm haberleri yüreğimizi dağlıyor.

Kömür bu defa yüreklerimizde yandı. Başka ocakların tütmesi için feda edilen onca hayat ve onursuz insanların  sayılamayacak kadar ihmalleri, yüzlerce aileyi babasız ve aşsız bıraktı. O  kadar ihmale rağmen  Üretim zorlaması, taşeronlaştırma, kader diye kazalarla kaybettiğimiz işçilerimize “şehit” demek sadece acımızı azaltıyor ama maalesef kaybolan canları geri getirmiyor.

Devlet bu acıların son bulması için acil tedbirler almalıdır. Denetim mekanizmasını elden bırakmamalıdır. Bu acı günde söylenecek çok şey var ama dilimiz varmıyor işte. Bu sebeple yargı, kan emicilerin, vampirlerin, insan hayatı ile para kazanmayı marifet sayanların peşini bırakmamalıdır.

Her işte olduğu gibi, bu faciada da 3 gün yas ilan edip, acılarımız geçici olarak unutturulmasın.  İnşallah bu son acımız olur. İlgili kurum ve makamlar ziyadesi ile tedbir alırlar.

Bu faciada çocuğunun rızkına haram bulaştırmamak  için çalışarak, hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Allahtan rahmet kederli ailelerine ve bu acıyı yüreğinde his eden bütün okuyucularıma sabrı cemil niyaz ediyor, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Maden başta olmak üzere bütün iş ölümleri bitsin artık.

Başın sağolsun Türkiyem…

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tarih katliam kulübesi olmaktan çıkmalıdır

Aziz Dağtekin Yazdı Adil yönetici hakkında Allah Rasulü bir hadis-i şerifte buyuruyor ki “Kıyamet gününde …

Bir yanıt yazın