Le Monde gazetesi: Fransız endüstrisi yeni rakipler tarafından tehdit ediliyor

 

Türkiye, savunma sanayiinde Fransa tarafından ‘tehdit’ olarak görülüyor. Fransız askeri endüstrisinin, güçlü yönlerine rağmen zayıflıklar barındırdığı belirtildi.

Türkiye, savunma sanayii ürünleri sayesinde imza attığı başarılarla göz doldurmaya devam ediyor.

Son yıllarda üretimde önemli bir ivme yakalayan Türk savunma sanayii, 2023’te ilklerle adından bir kez daha söz ettirmeyi başardı.

ATAK-2 helikopteri, ANKA-3 insansız avaş uçağı, jet motorlu eğitim uçağı HÜRJET ve Bayraktar TB3 insansız hava aracının ilk uçuşları gerçekleştirildi.

Yurt içinde üretilen özellikle insansız sistemler, operasyon bölgelerindeki nokta atışı operasyonlarda etkinliğini kanıtladı.

Fransa savunmada tehdit altında

Türkiye’nin savunma sanayisini yakından takip eden Fransa, söz konusu sektörünün tehlikede olduğunu yazdı.

Fransız basınından Le Monde gazetesi, “Fransız endüstrisi yeni rakipler tarafından tehdit ediliyor.” ifadesini kullandı.

Türkiye zorlu rakip

Ankara’nın yürüttüğü çalışmalara işaret edilerek, “Türkiye, Fransız askeri-endüstriyel kompleksinin zorlu bir rakibi.” vurgusu yapıldı.

Fransa’nın silah sanayisinin “güçlü yönlerine ve dünyanın en büyük üçüncü silah ihracatçısı konumuna rağmen bazı zayıf yönleri” olduğu kaydedildi.

Fransız endüstrisinin kırılganlıkları var

Avrupa ülkesindeki endüstrinin, “neredeyse tüm askeri teçhizatı kendisi ürettiği” ifade edilerek şöyle denildi:

Bu da kara, deniz ve hava kuvvetlerinin bunları Amerikalılardan ve diğer Avrupalılardan ‘hazır’ satın almak zorunda kalmasını engelliyor.

Ancak bu hırsın, Fransa’nın “orta güç” statüsünden kaynaklanan kırılganlıkları olduğu belirtildi.

 

Türkiye, güvenlik güçlerinin ihtiyaçlarına yerli imkanlarla çözümler üretiyor. Yurt dışına bağımlılığın en aza indirilmesi hedefiyle çalışmalar hız kesmeden sürdürülürken, savunma ürünleri yurt dışından çok sayıda alıcı buluyor.

Öte yandan Le Monde’un haberinde, Fransız savunma sanayiinin diğer rakipleri Güney Kore ve İsrail olarak sıralandı.

 

 

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın