Cumhur’un İBB adayı Kurum: İstanbul için çok önemli müjdelerimiz olacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, yapılacak çalışmalara değinerek, “İstanbul’da yaşamayı eziyet olmaktan çıkaracağız. Çok önemli müjdelerimiz olacak” ifadelerini kullandı.
Cumhur İttifakı’nın İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçim çalışmalarına Eyüpsultan’dan başladı.

Eyüp Sultan Camii’nde sabah namazını kılan Murat Kurum ardından ziyaretlerini gerçekleştirdi.

Fatih Sultan Mehmet Türbesi’ni ziyaret eden Kurum, ardından açıklamalarda bulundu.

“İstanbullulara trafik noktasında çok önemli müjdelerimiz olacak”

İstanbul’un önemli sorunlarına değinerek çalışmalara ilişkin bilgi veren Murat Kurum, ilk hedeflerini açıkladı.

Kurum, şu ifadeleri kullandı:

Şu an İstanbul’da 28 kilometre metro hattımız hizmet veriyor. Mevcut yönetim bu hattı 2 katına çıkaracağını ifade etmiş olmasına rağmen maalesef bu 5 yılda sadece 17 kilometrelik metro hattı ihalesi yaptılar. Bu metropolde toplu ulaşım oranına baktığımızda yüzde 28’lerde. Dünyadaki örneklere baktığınızda toplu ulaşım yüzde 50’lere gelmiş. İstanbul’daki trafik çilesini bitirebilmek için de alternatif yollar, güzergahlar yapmak zorundasınız.

Bakanlığımızın yatırımları var. Dün sağ olsun bakanımızla yeni yatırımları değerlendirdik. İstanbul’daki trafik çilesini bitirebilmek adına hep birlikte değerlendirdik. İstanbul’da yaşamayı eziyet olmaktan çıkaracağız. İstanbullulara trafik noktasında çok önemli müjdelerimiz olacak. Tabelaların içerisinde harıl harıl çalışan mühendislerimiz olacak. Hızlı bir şekilde milletimize teslim edeceğiz.

“İki önemli başlığımız olacak”

Trafik bu manada önemli bir adımdır. İkinci bir adım da depremdir. Deprem riskini bertaraf etmektir. Olası depreme ilişkin tedbirlerimizi alacağız. Hem kısa vadeli yapacaklarımızın dışında uzun vadeli kalıcı çözümleri vatandaşlarımızla el ele onların bir muradı olarak, kardeşi olarak hep birlikte bunu yapıyor olacağız. Uyum içerisinde çalışacağız.

Derdimiz İstanbul ve İstanbul’un geleceği olacak. İki önemli başlığımız olacak. Biri ulaşım diğeri de kentsel dönüşüm olacak. Burada gençlerimiz emin olun bizimle birlikte belediyemizi yönetecekler. Onlar üniversiteden mezun olacaklar, burada açacağımız alanlarla onlarla birlikte iş ortaklığı yapacağız. O kapattıkları İSMEK’i açıp kadınlarımız için istihdam oluşturacağız. Çalışan kadınlarımıza, 7’den 70’e tüm İstanbullularımıza ilişkin projelerimiz var. Heyecanımız var, gençliğimiz var, enerjimiz var. Projelerimizi yakın zamanda sizinle paylaşacağız.

“Her seçim kampanyamıza Eyüp Sultan’dan başlarız”

Murat Kurum’un açıklamalarının devamı şu şekilde:

Yıllardır burada uygulanan geleneklerimiz var. Biz her seçim kampanyamıza Eyüp Sultan’dan başlarız ardından da Sultan Fatih’e, ardından da 39 ilçede tüm arkadaşlarımız bir seferberlik anlayışıyla büyük bir motivasyonla çalışmaya başlarlar. İstanbulumuzun iki tane Fatih’i var. Gönüller fatihi Eyüp Sultan Hazretleri, diğeri de İstanbul’un fatihi Fatih Sultan Mehmet Han.

Bir önemli ziyaretimiz de bu güzel şehre hizmet etmiş, herkesin duasını almış rahmetli Kadir ağabeyimizi ziyaret ettik. Dualarımızı okuduk, buradan bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum yakınlarına.

“Tüm vatandaşlarımızla birlikte İstanbulumuzu yöneteceğiz”

Sultan Fatih bu kutlu şehri fethederken sürekli yenilemek, 21 yaşında bu şehrin her sokağında her mahallesinde medeniyetin bize bıraktığı izleri biz de Sultan Fatih’ten aldığımız ilhamla geleceğe taşıyacağız. Bize iki önemli şeyi emanet etti. Yeniden başlamanın ve yeniden ihya etmenin azmini emanet etmiştir. Sultan Fatih’in emanetine hep birlikte sahip çıkacağız. Daima yeniliğin arkasından koşacağız ve İstanbul’da her rengimizi kucaklayacağız. Kimseyi ötekileştirmeden… Tüm vatandaşlarımızla birlikte İstanbulumuzu yöneteceğiz. 16 milyon İstanbullu kardeşimizle birlikte bu aziz şehri ihya etmek için gayret göstereceğiz.

“İstanbul’un deprem riskini bertaraf edeceğiz”

Deprem riski için tüm İstanbul’da 39 ilçede çalışmalar yapacağız, daha önce nerede bir deprem olsa nerede bir sel olsa yangın olsa biz tüm ekiplerimizle oradaydık. Bunu şu an burada tüm İstanbul’da uygulayacak çalışmaları da yapacağız ve İstanbul’un deprem riskini bertaraf edeceğiz. İstiyoruz ki İstanbul’da tek bir riskli yapı kalmaya kadar çalışmaktır. Geçmişle geleceği birleştirmek istiyoruz. Tarihe vefa, geçmişe saygı anlayışıyla hizmetler yaptık. Tecrübelerimizle, birikimlerimizde tarihi yarımadamızı yeniden ihya edeceğiz.

“Burada yaşamaktan mutlu olacaklar”

Yine bu manada bugün Sultan Mehmet Han’a kendisine layık bir başkan olacağımızın sözünü verdik. Daima Fatih’in yolunda, izinde olmaya devam edeceğiz. İstanbullu kardeşlerimiz İstanbul ile gurur duyacak. Burada yaşamaktan mutlu olacaklar. Trafik karmaşasının giderildiği bir İstanbul’u İstanbullu hemşehrilerimize ne kısa zamanda kazandıracağız. Kalan 82 günde milletimizle birlikte olacağız. bundan önce nasıl çalışıyorsak aynı inançla çalışmaya devam edeceğiz. Allah bizi 7’den 70’e hiçbir İstanbullu hemşehrimize mahcup etmesin.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın