Ehli vicdan!

Türkiye’de parlamenter rejim  sınıf ayrıcalığının başlaması ve eşitlik ilkesinin bozulması ile tehlikeye girmiştir. TBMM’de hâlihazırda görev yapan 536 milletvekilinin 400’ünün çifte maaş yani hem milletvekili hem de emekli milletvekili maaşı aldığını, milletvekillerinin 2015 yılı Ocak ayı itibariyle ek ücretler hariç 23 bin 200 TL maaş alacaklarını  biliyor muydunuz?

Hayatının her anını işine adamış ve bu uğurda bin bir zorluğa göğüs germiş asgari ücretli emekli bir işçi bugün 1.050TL maaş alırken, milletvekillerinin bu aymaz tutumu milletin canını sıkmış, kanına dokunmuştur. Hükümet toplumun her kesiminden fedakârlık beklerken, milletvekillerine kıyak geçerek, fedakârlık söylemine gölge düşürmesi gerçekten düşündürücüdür.

Memur, esnaf  ve işçi yaş sınırına takıldığı için 25 yılda emekli olamazken  ve yine hiçbiri hem normal aylık, hem de emekli maaşı yani çifte maaş alamazken, bu da yetmezmiş gibi  milletvekillerine, eş, çocuk, dul ve yetimlerine büyük bir sosyal güvenlik sistemi ayrıcalığının sunulmuş olması milletin vicdanını gerçekten sızlatmıştır. Bu davranış, TBMM marifetiyle asil ile vekili karşı karşıya getirmiştir.  Korkumuz o dur ki, bu ayrımcılık ileride bir sınıf kavgası haline dönüşmesidir.

Memleket meselelerinde iyisine de, kötüsüne de muhalif olan  ve TBMM’de hemen hemen her konuda anlaşamayan 4 partinin, menfaatleri söz konusu olduğunda anında birleşmelerinin ve ‘Zam Kardeşliği’ konusunda milletin gözüne baka baka sıkılmadan ortaklık kurmaları kabul edilemez bir hal almıştır. Şahsen toplumda bu ikilemi yapanları kınıyorum. Milletvekillerinin memura, işçiye, emekliye kaşıkla kendilerine  gelince, kepçeyle zam yapma anlayışını kabullenemiyorum.  Bu ülkenin  ekonomisi iyi ise, herkes için iyi olmalıdır. Her konuda anayasa mahkemesine giden ey CHP neredesiniz? Milliyetçiyiz diyen MHP neredesiniz?  Enflasyonu düşürüyoruz, hep birlikte düzlüğe çıkacağız, biraz daha sabır  sözleriyle vatandaşa kemer sıkmayı öğütleyen, bu ülkenin kaynaklarını hovardaca tüketen  AKP neredesiniz?

Bize göre milletin vicdanını yaralayan bu uygulama derhal durdurulmalıdır. Toplumun her kesimini rahatsız eden, ve kutuplaşmayı tetikleyen bu milletvekili zammı durdurulmalıdır. Aksi takdirde parlamenter rejim tehlikeye girer. Asgari ücret ile dört kişilik bir işçi ailesi kira, gıda, giyecek, yakacak, eğitim, sağlık, haberleşme, ulaşım ve temizlik gibi zorunlu ihtiyaçlarını aldığı aylık ile karşılamazken bu zamlar vatanını seven vicdan sahibi olan her parlamenteri rahatsız etmelidir.

Memur , emekli ve asgari ücretlinin maaşlarına düşük zam verme yoluyla tasarruf yapmak hükümetin 13 yıldır sürdürdüğü yanlış bir politikadır. Fakat bu durum Türkiye’ye, emekliye, işçiye  ve kamu çalışanlarına büyük zararlar vermektedir.  Fazla söze hacet var mı bilmiyorum ama ehli vicdan diyorum…

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Artık “YETER” diyoruz!

Aziz Dağtekin Yazdı Irak’ın kuzeyinde on iki yiğit vatan evladı vatan savunmasında kalleş saldırılarda şehit …

Bir yanıt yazın