Yüreğir Otogarı ve esnafı sahipsizlikten can çekişiyor!

Yüreğir otogarındaki esnaf bir yandan pandemi, diğer yandan kaderine terk edilen iş yerleri için savaş veriyor. İçler acısı durumda olan Yüreğir Otogarındaki işyerleri sahipsizlikten WC olarak kullanılırken, belediye emlak vergisi almaktan geri kalmıyor.
Kaderine terk edilen ve çaldığı her kapının söz verilmesine rağmen yüzlerine kapatıldığını dile getiren mağdur iş adamı ve Adana Yapı Elemanları Derneği Başkanı Hamit Karadağ,” Kozan Çarşısı esnafının Yüreğir Otogarı’na taşıma projesi kapsamında otogar içine yapılan yüzlerce iş yeri boş kaldı. Birkaç tanesinin dışında atıl durumda bekleyen işyerlerinin bir çoğu WC olarak kullanılırken, çevreye hem mikrop hem de pis koku saçıyor. Devlette süreklilik esas olduğuna göre, belediyeler Adana’nın önemli trafik ve yolcu potansiyeline sahip olan Yüreğir, Sarıçam ve diğer civar ilçelerin ilçe halkının taleplerini neden görmezden gelirler bilmiyoruz” dedi
Belediyenin Adana’nın merkez Yüreğir İlçesi Kozan Çarşısı esnafını Yüreğir Otogarı içerisine taşınmak istediğini, bu nedenle otogar içerisine yüzlerce iş yeri ve kapalı pazar yeri olarak yapıldığını, iş yerlerinin yapılan ihale usulü ile satışa çıkarıldığını belirten eski Çağdaş Yüreğir Derneği ve halen Adana Yapı Elemanları Derneği Başkanı Hamit Karadağ, “Yüzlerce insan Yüreğir Otogarı’nın şehirlerarası otobüs terminaline çevrileceği umuduyla hareket ederek, Yüreğir Otogarı içerisine yapılan iş yerlerinden birini satın alabilmek için sıraya girdi. Ben de2004 yılında trafik komisyonu kararı ile şehirler arası otobüs işletmelerinin otogara giriş ve çıkışının yapılmasını sağladım. Ancak belediyenin yaptırımının zayıf olması sebebiyle gerek bilet satışının gerek se de otobüs işletmecilerinin otogardan çekilmesini hızlandırdı. Şu an otogarda insandan çok araç var. Hayal ürünü olarak inşa edilen kapalı semt pazarı da daha önceleri bir sağlık kuruluşuna ihale usulüyle verildi. İtirazım sonucu ihale iptal edildi. Şimdi de kapalı semt pazarı olarak inşa edilen alan kimsesizler otoparkına dönüştürülmüş vaziyette.” diye konuştu.

YÜREĞİR OTOGARI’NA YAPILAN 200 İŞ YERİ NEDEN BOŞ KALDI

Belediyenin de birçok dükkanı bulunduğu Yüreğir Otogarı içerisinde işyerlerinin durumunun içler acısı olduğunu dile getiren mağdur işadamı ve Adana Yapı Elemanları Derneği Başkanı Hamit Karadağ, “Devlette süreklilik esastır. Belediyenin umut tacirliği yaparak inşa ettiği dükkanları sattıktan sonra esnafı kaderine bırakıp sahip çıkmaması çok büyük bir talihsizliktir. Belediye 2004’ten beri bir yandan dükkan satıyor, diğer yandan otogar işletmeciliğini doğru yapmadığı için esnafı iflasa terk ediyor. Bu uygulamayı sıradan bir müteahhit yapmış olsaydı bunun hukuktaki kelime anlamı ne olacaktı merak ediyorum. Devletin belediyesi resmi olarak yaptırdığı yeni işyerlerinin birçoğunu piyasa şartlarından yüksek bir şekilde satarken, kalan kısmını da Kozan çarşısı esnafıyla takas yöntemiyle sahiplerine devretti. Hazırlanan proje kapsamında yaklaşık 200 işyeri inşa edilirken, birkaç tanesinin dışında kalan işyerleri boş kaldı. Büyük bölümü vatandaşa satılan işyerlerinin bazıları çalıştırılmak istendi ancak hiçbiri çalıştırılamadı. Belediyeye göre hava hoş. Esnaf o dükkanlarını işletmese de takır takır vergisini alıyor. Belediyeye ait işleri de satılanlar da şuan atıl vaziyette beklerken, bazıları ise WC olarak kullanılıyor. WC olarak kullanılan işyerlerine ise kokudan yaklaşılmıyor.” dedi.
YÜREĞİR OTOGARI OTOGAR ESNAFI İFLAS EDERKEN YENİ İŞYERLERİ YAPILDI
Eski Çağdaş Yüreğir Derneği ve halen Adana Yapı Elemanları Derneği Başkanı Hamit Karadağ gibi diğer Otogar esnafı bu yanlış uygulamadan aynı zamanda sahipsizlikten oldukça muzdarip. Otogar esnaflarından büyük mücadele veren Hamit Karadağ, boş bekleyen işyerlerinin büyük bir bölümünün bir kez dahi açılmadığını kaydetti.
Kozan çarşını bırakıp Yüreğir Otogarı’na gelen esnafın perişan olduğunu anlatan eski Çağdaş Yüreğir Derneği ve halen Adana Yapı Elemanları Derneği Başkanı Hamit Karadağ, “Şuanda bizim durumumuz da hiç iyi değil. Biz burada perişanız. Bu işyerleri büyük vaatlerle yapıldı ve satıldı. Gelen esnaf perişan oldu. Açanlarda geri kapattı. Belediye esnafı iflasa sürüklerken, yeni işyerleri yapmaya devam etti. Bu soyguna devlet daha fazla seyirci kalmamalı. Bin bir vaatlerle satılan bu işyerlerinin açılması için tekrardan otogarı canlandırmak şart. Civar ilçelere giden toplu taşıma araçların birçoğu artık otogara girmiyor. Belediye de imzasına sahip çıkarak, esnafını mağdur etmemelidir. Bu sağlandığı takdirde hem otogar esnafı yeniden dönüş sağlayacak otogar canlanacak hem de Adana’nın Dörtyol ağzındaki trafik sıkışıklığı giderilmiş olacak. Çünkü şuan bir çok işletmeci otogara girmeden yolcuyu dışardan alıp öyle yola çıkıyor. Ya da servis gösterip yolcusunu otogar civarından bu şekilde alıyor. Bu yanlış uygulamadan belediye de biz de zarar ediyoruz.” dedi.
KIŞIN YAĞMUR SUYU ALTINDA KALIYOR
Yüreğir Otogar esnafı olarak zor şartlarda ayakta durmaya çalıştıklarını belirten eski Çağdaş Yüreğir Derneği ve halen Adana Yapı Elemanları Derneği Başkanı Hamit Karadağ, ”Yeni yapılan işyerlerine taşınan kişiler en fazla 6 ay işyerlerini açık tutabildiler. Sonra iflas edip iş yelerini kapatmak zorunda kaldılar. İlk önce Kozan Çarşısının Yüreğir Otogarı’na taşınacağını söylediler ama Kozan Çarşısı esnafı buraya gelmeyince burası bu halde kaldı. Ayrıca şehirlerarası otobüslerinde Yüreğir Otogarı’ndan kalkacağını söylediler ama bu da söylentide ve sadece imzada

kalarak yalan çıktı. Bu işyerlerine para bağlayanlar büyük pişmanlık yaşıyor. Yağmur yağsa ayrı dert, güneş açsa ayrı dert. Çünkü kışın yağmur yağdığında bu işyerleri su altında kalıyor, güneş açtığında da kepenkleri kırılıp tuvalet olarak kullanılıyor.” diye konuştu.

Büyükşehir ve Yüreğir Belediye Başkanlarını Yüreğir Otogarı’na sahip çıkmaya davet eden Eski Çağdaş Yüreğir Dernek Başkanı ve halen de Adana Yapı Elemanları Derneği Başkanı olan Hamit Karadağ, “Yüreğir Otogarı esnafının sesi olmaya devam edeceğim. Eğer bu iki belediye başkanımız bize ve esnafımıza sahip çıkmaz ise, konuyu CİMER’e ve cumhurbaşkanımıza kadar götürmeyi bir vazife olarak göreceğim” diye uyarıda bulundu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …