Biden ulusa sesleniş konuşmasında Putin’i terörist ilan edip açık açık tehdit etti!

ABD Başkanı Joe Biden, “Siyasetten daha büyük bir küresel dönüm noktasındayız” diyerek duyurduğu ulusa sesleniş konuşmasını gerçekleştirdi. Biden, “Bu gün alınan kararlar gelecek yılları etkileyecek” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, “Siyasetten daha büyük bir küresel dönüm noktasındayız” diyerek duyurduğu ulusa sesleniş konuşmasını gerçekleştirdi. Biden, “Bu gece alınan kararlar gelecek yılları etkileyecek” dedi.

Biden’ın açıklamalarından öne çıkan başlıkları şu şekilde:

‘İSRAİL’E YAPILAN SALDIRILARI UKRAYNA’DAKİ VAHŞETİN YANKISI

‘Önceliğimiz ABD vatandaşlarını sağ salim getirmek. Gazze’de bir hastanede patlama yaşandı. Masum Filistinlilerin yaşadıklarını görmezden gelemeyiz. 20 yıllık savaş yaşandı orada. Ukrayna’da da bir savaş var. Oradaki toplu mezarları da unutmadık. Üstünde işkence edilen cenazeleri unutmadık. Hamas da farklı bir tehlike ama aynı şeyi temsil ediyorlar. Hamas’ın varlık sebebi İsraillileri öldürmek. Hamas Filistinlileri etten kalkan olarak kullanıyor, Filistinlileri temsil etmiyor. İsrail’e yapılan saldırılar Ukrayna’daki vahşetin yankısı.

‘PUTİN NATO GÜÇLERİNDEN BİRİNE SALDIRIRSA TÜM NATO GÜÇLERİMİZLE CEVAP VERİRİZ’

“Ukrayna’nın kazanması, ABD’nin güvenliği için de büyük önem taşıyor. ABD’de ve dünyada kaos yükselişe geçer. Ukrayna’da güç kazanmak için hareket etmiyoruz. Putin NATO güçlerinden herhangi birine saldırırsa, biz de tüm NATO güçlerimizle cevap veririz.​

“ABD’DEN İSRAİL’E BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ BÜTÇE DESTEĞİ”

İran Ukrayna’da Rusya’yı, İsrail’e karşı ise Hamas’ı destekliyor. Terör örgütlerini destekliyor. Ukrayna’ya İsrail’e sırtımızı dönemeyiz. Yarın kongreye acil bir bütçe isteği göndereceğim. Ukrayna ve İsrail’i desteklemek için bir bütçe planı isteyeceğim. Dünyayı daha barışçıl bir hale getirmek için. İsrail’in güvenliği için daha önce görülmemiş bir paket olacak bu. Demir Kubbe’nin İsrail’i koruması için ve İsrail’in geçmişten daha güçlü olması için gerekeni yapacağız.​

“‘İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜMDEN YANAYIZ'”

Netanyahu ile dün görüştük. İsrail, sivillerin zarar görmemesini sağlayacak. Gazze’deki Filistinlilere insani yardımlar sağlanacak. Hamas, bu yardımlara dokunamayacak. İki devletli çözümden uzaklaşamayız. Geçtiğimiz yıllarda nefrete çok fazla oksijen verildi. Gerçekten şoke edici olaylar yaşandı. 7 Ekim’de terör saldırıları Yahudi halkından derin yaraları ortaya çıkardı. ABD’deki Müslümanlar biliyorum çok sinirliler. Çünkü diyorlar ki İslamofobi yeniden başladı. Antisemitizm de İslamofobi de var olmamalı.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

İstanbul’da 42 bin polis 1 Mayıs nöbetinde!

Taksim’e giden tüm yolları bariyer ve TOMA’larla kapatırken Saraçhane’de hareketlilik başladı. Konfederasyon, sendikalar, işçi grupları …

Bir yanıt yazın