Kushner, Bin Selman’a baskı yapıyor iddiası!

Trump’ın damadı ve danışmanı Jared Kushner’in, Veliaht Prens bin Selman’a, İsrail-BAE anlaşmasının imza törenine katılması için baskı yaptığı iddia edildi. ABD Başkanı Donald Trump, 13 Ağustos Perşembe günü İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ilişkilerini tamamen normalleştirmek için anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu.

Anlaşma sonucu BAE, 1979’da Mısır’ın, 1994’te de Ürdün’ün ardından İsrail ile normalleşme anlaşmasına varan üçüncü Arap ülkesi olmuştu.Arap dünyasında tartışmalara neden olan gelişmenin ardından, ortaya konuya ilişkin yeni bir iddia atıldı.

“BAE’DEN SONRA SUUD-İSRAİL NORMALLEŞMESİ”

İsrail’de yayın yapan Yediot Ahronot gazetesi, Trump’ın damadı ve danışmanı Jared Kushner’in, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed  İsrabin Selman’ail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında ilişkilerin normalleştirilmesi anlaşmasının imza törenine katılması için baskı yaptığı’nı iddia etti.Söz konusu haberde, “Kushner, Muhammed bin Selman’a gelecek ay Washington’da imzalanması beklenen İsrail-BAE normalleşme anlaşması imza törenine katılması için baskı yapıyor.” ifadelerine yer verildi.Suudi Arabistan üzerindeki ABD baskısının Kushner’in İsrail-BAE arasındaki ilişkileri normalleştirmesindeki başarısından sonra geldiği vurgulanan haberde, “Kushner, çabalarını BAE’den sonra Riyad’ın Tel Aviv ile normalleşme ilişkilerinde anlaşması için tahsis etmek istiyor.” denildi.

HEYET İÇİN İKNA ÇABASI

Suudi elçilerin yarın Abu Dabi’ye yapacağı ziyaretin İsrail’den bir heyetin BAE’deki temaslarıyla aynı güne denk gelmesine dikkat çekilen haberde, Kushner’in bin Selman’ı yarın BAE’ye üst düzey bir heyet göndermeye ikna etmek için bazı yardımcılarıyla birlikte çalıştığı belirtildi.Haberde, “Abu Dabi’ye gidecek olan Suudi elçilerin İsrail heyetiyle görüşüp görüşmeyeceği henüz bilinmiyor.” bilgisine yer verildi.

VELİAHT PRENS BU KONUDA DA ILIMLI

Riyad’da İsrail ile ilişkiler konusunda farklılıklar olduğu iddia edilen haberde, Kral Selman’ın, böyle bir adıma karşı çıktığı, oğlu Selman’ın ise buna daha açık ama henüz kabul etmediği ileri sürülerek, “Görünüşe göre Kushner ile Bin Selman arasındaki ilişki, Riyad’ı İsrail heyetini Abu Dabi’ye taşıyacak uçağın Suudi hava sahası üzerinden uçmaya kabul etmeye sevk etti.” denildi.

İsrail Bölgesel İş Birliği Bakanı Ofir Akunis, bugün yerel bir televizyona yaptığı açıklamada, ülkesinin BAE ile vardığı ilişkileri normalleştirme anlaşmasının imza günü için henüz kesin tarih belirlenmediğini, ancak törenin gelecek ay ortasında Washington’da yapılmasını beklediklerini kaydetmişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın