Hamas: İsrail, dini bir savaş başlattı, bedeli ağır olacak

Hamas, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik düzenlediği saldırılar nedeniyle “dini bir savaş başlattığını ve bedelinin ağır olacağını” belirtti.

Hamas’ın Kudüs’teki Sözcüsü Muhammed Hamade, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “İşgal güçleri, Mescid-i Aksa’da namaz kılan ve itikafa girmiş olan Filistinlilere karşı dini bir savaş yürütüyor” dedi.

Kudüs’te yaşanan tehlikeli tırmanıştan İsrail’in sorumlu olduğunu kaydeden Hamade, bu saldırılar karşısında, “İsrail, ağır bir bedel ödeyecek” diye konuştu.

Hamade, Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırıların İsrail’in “vahşiliğinin ve barbarlığının” delilleri olduğunu ifade ederek, Filistinlilere kararlılıklarından vazgeçmemeleri ve Yahudi yerleşimcilerin Aksa’ya girmelerine izin vermemeleri çağrısında bulundu.

“GERÇEK BİR SAVAŞ SUÇU VE KATLİAM”

Hamas sözcülerinden Sami Ebu Zuhri de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, yaşananları “gerçek bir katliam ve savaş suçu” olarak değerlendirdi.

Zuhri, “Tüm halkımızı sokağa çıkmaya ve işgale karşı durmaya çağırıyoruz” ifadelerine yer vererek, İsrail tarafından işlenen bu suçların yankıları olacağını kaydetti.

HENİYYE: YAŞANANLARA SEYİRCİ KALMAYACAĞIZ

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye de yaptığı yazılı açıklamada, Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıların yansımalarından tamamen İsrail’i sorumlu tuttu.

Hamas lideri, “Direniş, işgal altındaki Kudüs’te yaşanan olaylar karşısında eli kolu bağlı beklemeyecek. Eğer İsrail geri çekilmezse savaşın gidişatını belirleyecek olan direnişin sözüdür” ifadelerini kullandı.

Filistin halkının İsrail’in Kudüs’teki planlarını uygulamaya koymasını kabul etmeyeceğini vurgulayan Heniyye, sahadaki direnişin devam edeceğini, İsrail’in ve Yahudi yerleşimcilerin hedeflerini gerçekleştirmelerini engellemek için direniş faaliyetlerinin artacağını kaydetti.

İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs’te yer alan Mescid-i Aksa’daki Filistinlilere müdahalesinde yaralı sayısının 305’e yükseldiği açıklanmıştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …