Yunanistan’dan Türkiye’ye küstah mesaj: Egemenlik haklarımızı savunmaya hazırız

ABD’nin, Dedeağaç limanına asker ve silah yığınağı sürüyor. Yunanistan Milli Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos, “Egemenlik haklarımızı savunmaya hazırız” dedi

NATO son 25 yılın en büyük tatbikatlarından biri olan “Defender Europe-21” için hazırlıklarını sürdürürken, ABD, Batı Trakya’da bulunan Dedeağaç limanına asker ve silah yığmaya devam ediyor.

ASKER VE SİLAH YIĞINAĞI

Girit’te gerçekleştirilecek olan tatbikat kapsamında ABD’nin bölgeye yönelik silah, asker ve mühimmat sığınağı devam ediyor.

Bu hareketliliğin ortasında Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos, Yunanistan Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Konstandinos Karamanlis, ABD’nin Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Konstandinos Floros, ABD’li General Christopher Mohan ve İngiliz Korgeneral Ivon Jones Dedeağaç’a giderek limanda düzenlenen bir törene katıldılar. 

YUNAN BAKANDAN KÜSTAH MESAJ

Törene katılan Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos da Türkiye’ye yönelik ABD’nin getirdiği silahlar üzerinden mesajlar vermeye çalıştı.

Yunan bakan “Dedeağaç jeostratejik konumu nedeniyle artık büyük yatırımlara yaklaşabilir” derken “Yunanistan her zaman egemenlik haklarını savunmaya hazırdır ve gerekirse bunu kararlı ve etkili bir şekilde yapacaktır” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat ve çevresinde hissedilen 5.6 şiddetinde deprem!

AFAD, Tokat Sulusaray’da 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi. Deprem …