Halk Ekmek yalanı büyük tepki çekti!

İBB’nin devletin koronavirüsle mücadelesini provoke edecek yeni bir yalanı daha deşifre oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Koordinatörü ve CHP Parti Meclisi üyesi Gökhan Günaydın halk ekmek bayilerinde polisin müdahalesi ile satışların yasaklandığı iddiasını ortaya attı ancak kısa bir süre sonra bunun yalan ve iftiradan öte bir açıklama olmadığı öğrenildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Koordinatörü Gökhan Günaydın, sosyal medya hesabı Twitter’dan koronavirüsle mücadeleyi aksatmak ve sabote etmek amaçlı bir açıklama yayımladı.
Yaptığı açıklamada, İstanbul’daki bazı Halk Ekmek bayilerinde satış yapılmasının engellendiği şeklinde skandal ifadeler kullandı.
İşte Günaydın’ın skandal paylaşımı;

“İBB’nin Halk Ekmek Arnavutköy merkez/Gaziosmanpaşa meydan büfelerine ekmek indirmesine; Sultangazi/Cebeci ve Çatalca büfelerinde ekmek satılmasına polis müdahale ediyor/izin vermiyor. Pes demek yetmiyor.. Bu engelleri aşıp, ekmeğe, sağlığa ve özgürlüğe hep beraber ulaşacağız.”
BAYİ İŞLETMECİLERİ VE YETKİLİLER NET BİR ŞEKİLDE YALANLADI
Ancak yetkililerden ve de bizzat bayi satıcılarından alınan bilgiye göre bu açıklamanın yalan ve iftiradan başka bir şey olmadığı ortaya çıktı. Yetkili bayi işletmecileri, satışın hiçbir şekilde durmadığını, polisin gelipte kendilerini satış yapmamaları konusunda engelledikleri gibi bir durumun kesinlikle yaşanmadığını açıkladı.
EKREM İMAMOĞLU YİNE YAPTI YAPACAĞINI
Bu açıklamaların ardından da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sanki böyle bir durum yaşanmış gibi bir paylaşım yaparak Valilik ile görüşmesi sonrası olayın çözüldüğü şeklinde bir mesaj yayımladı.
İmamoğlu’nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım;

EN BÜYÜK FABRİKA DURURKEN NEDEN BÜFEYLE UĞRAŞILSIN?
Yaşanan bu skandala ilişkin vatandaş can alıcı şu soruyu sormaktan kendini alıkoyamadı: Polis böyle bir müdahalede bulunacak olsa Halk Ekmeğin Sultangazi’nin Cebeci Mahallesi’ndeki en büyük fabrikası dururken neden küçücük bir büfeyle uğraşsın?
SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI
Gökhan Günaydın ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na sosyal medyadan konuyla ilgili bir çok tepki yağdı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın