İyi Parti’de bu kez “Korkak” istifası! Kopma furyası sürüyor!

Uzun süre boyunca Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın danışmanlığını yapan İyi Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan, ittifakı gerekçe göstererek partisinden istifa etti. Arslan’ın istifasıyla İyi Parti’de vekil sayısı 38’e düştü.

İyi Parti, seçim sürecinden bu yana istifa, ihraç ve disiplin sevkleriyle gündemde. Genel seçimin ardından dağılan ittifak, parti içi çekişmeler, yönetimdeki görüş ayrılıkları İyi Parti’de çalkantılı bir süreci beraberinde getirdi. Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nin ardından partinin üst yönetiminde ‘kuruluş ayarlarına’ dönme fikri ağır bastı.

İttifak siyasetine karşı çıkıldı

Bu kapsamda muhalefete yönelik eleştiriler belirginleşirken, ittifak siyasetine karşı çıkıldı.

İstifalar ardı ardına geliyor

İstanbul ve Ankara’da CHP ile ittifaka karşı çıkan Akşener’e karşı istifalar tek tek açıklanıyor. İyi Parti’de bugün bir istifa daha yaşandı.

Yüksel Arslan istifa etti

İyi Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan, partisinden istifa etti. Arslan, istifa gerekçesinde Ankara’da Mansur Yavaş’ın desteklenmemesini gösterdi. X hesabından paylaşım yapan Arslan, “Sayın Genel Başkanımızın Uşak’ta yaptığı toplantıda kullandığı ifadeler sonrasında Ankara ile ilgili de seçim iş birliği zeminin ortadan kalktığı kanaatine vardım.” dedi.

Uzun süre Yavaş’ın ekibinde yer aldı

Arslan, 2019-2023 yıllarında Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı ve Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Özel Kalem Müdürü olarak görev yaptı.

“İyi Parti’nin siyasi varlığını devam ettirmesi en büyük arzumdur”

Yüksel Arslan, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: İyi Parti, Türk siyasetinde ortaya çıkan derin boşluğu doldurmak, seçmenin iradesinin en doğru şekilde parlamentoya yansımasını sağlamak amacıyla kurulmuştur. Ülkemizde demokrasinin kökleşip kurumsallaşmasını ve kamu kaynaklarının etkin, verimli bir şekilde kullanılıp devletimizin daha güçlü olmasını, hizmetlerin herkese eşit, adil bir şekilde ulaşmasını isteyen insanlarımızın sesi, sözü olmak amacıyla siyaset sahnesinde güçlü bir şekilde yerini almıştır.

14 Mayıs 2023 seçimi sürecinde yapılan ön seçim; gençlerin siyaset yapmasına, partimizin demokratik usullerle aday göstermesine öncülük yaptı. Bizleri daha gayretli çalışmamız hususunda motive ederek halkımızla kaynaşmamızı sağladı. Bu sebeple İyi Parti’nin siyasi varlığını devam ettirmesi en büyük arzumdur.

“21 ilçe başkanımızın Sayın Mansur Yavaş’ı desteklediklerini anlattım”

14 Mayıs seçimi sonuçları üzerinden başlayan siyasi ittifak tartışmaları, yaklaşan 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde partilerin tutumları ve gösterecekleri adaylar üzerinden devam etmektedir. Seçimlerde iktidar medyasının kara propagandası adaylarımızı, yöneticilerimizi olumsuz yönde etkilemiştir. Seçim sürecinde yaşanan olumsuzlukları değerlendirmeye alan İyi Parti 31 Mart 2024 yerel seçimlerine ittifaksız girme yönünde bir irade beyan etmiştir.

Görüş ve düşüncelerimi paylaşırken Ankara Büyükşehir Belediyesinin de 5 yıldır Millet İttifakı’nın belediyesi gibi çalıştığını, bu süreçte İyi Parti Ankara İl Başkanlığımızın ve 21 ilçe başkanımızın Sayın Mansur Yavaş’ı desteklediklerini anlattım. Aynı zamanda 14 Mayıs seçimleri sırasında Genel Başkanım Sayın Akşener’in miting yaptığı 42 vilayette kürsüye Sayın Mansur Yavaş ile çıktığını ve “namuslu, dürüst, çalışkan belediye başkanı” diye övgü ile bahsettiğini hatırlattım.

“Akşener’in açıklamalarının ardından istifaya kanaat getirdim”

Sayın Genel Başkanımızın Uşak’ta yaptığı toplantıda kullandığı ifadeler sonrasında Ankara ile ilgili de seçim iş birliği zeminin ortadan kalktığı kanaatine vardım. Benim özel gayretlerimin “partime zarar vermek, kumpas kurmak, operasyon çekmek” şeklinde itham edilmesi üzüntü vericidir. Ayrıca partimize hizmet etmek için yaptığım samimi gayretler, bizlere güvenerek oy veren kardeşlerimin yanı sıra teşkilat yöneticilerimiz, milletvekillerimiz ve Sayın Genel Başkanımız tarafından da bilinmektedir.

İyi Parti’de istifa furyası yaşanıyor

İyi Parti’de ilk kopuş, Ümit Özdağ’ın ihraç edilmesiyle başladı, Onu Erdal Sarızeybek’in istifası izledi. Genel seçim sürecinde Yavuz Ağıralioğlu’nun istifasıyla yeniden hareketlenen süreç, seçimin ardından devam etti. Milletvekilleri Ahat Andican ve Aytun Çıray istifalarını açıkladı. İyi Parti kurucu üyeleri Yusuf Halaçoğlu, Özcan Yeniçeri ve Nevzat Bor da parti yönetiminin hatalar yaptığını savunarak istifa etti.

Ethem Baykal, Sevinç Gümüş, Tamer Kayaalp, Musa Ertugan, Günay Kodaz ve İsmet Koçak İyi Parti’den ihraç edildi. 6 kişi içinde Akşener’e muhalif olan Ortak Akıl Platformu’nu kuran isimler bulunuyordu.

Eski milletvekilleri Aydın Adnan Sezgin, Durmuş Yılmaz ve Hasan Subaşı ile GİK üyesi Bahadır Erdem’in istifaları da bu süreçte öne çıktı. Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu ve Ankara Milletvekili Adnan Beker, istifa kararlarında öne çıkan isimler oldu. Disiplin süreci tamamlanan Sakarya milletvekili Ümit Dikbayır ise partiden ihraç edildi.

Dün bir istifa haberi de İyi Parti Toplumsal Politikalar Başkanı ve Genel İdare Kurulu üyesi Ece Güner’den geldi  Bütün görevlerinden istifa eden Güner, ittifaksız yerel seçim kararının doğru olmadığını savundu, İyi Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Ahmet Zeki Üçok ise görevinden alındı.

İyi Parti’nin milletvekili sayısı 38’e düştü

İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu da, partinin kuruluş ilkelerinden uzaklaştığını söyleyerek istifa etti. İyi Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Grup Başkanvekili İbrahim Özkan beş kişiyle birlikte 2024 yerel seçimlerine ittifak yapılmadığından dolayı istifa ettiği açıkladı. İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu da İyi Parti’den istifa etmişti. Son olarak ise Ankara Milletvekili Yüksel Arslan’ın istifasıyla İyi Parti’nin Meclis’teki sandalye sayısı 38’e düştü.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın