Erdoğan’dan ABD’ye: Aramızda güvenlik sorunu var, siz senle NATO’da nasıl beraberiz?

İsrail’in Filistin’e saldırılarına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Refah Sınır Kapısı’ndan geçişe izin verilmeli” dedi. Erdoğan, Türkiye’nin SİHA’sını düşüren ABD’ye de tepki göstererek, “Aramızda güvenlik sorunu var” diye konuştu.
İsrail’in Filistin’e saldırılarına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Refah Sınır Kapısı’ndan geçişe izin verilmeli” dedi. İstanbul Kongre Merkezi’nde Türkiye-Afrika 4. İş ve Ekonomi Forumu Kapanış Töreni’nde konuşan Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Türkiye, Katar, BAE gibi ülkeler yardım yaparken ABD İsrail’e gemi gönderiyor. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ne zerre kadar saygısı olanların, nasıl yardımda bulunacağını düşünmesi lazım ama bunların böyle bir derdi yok.Krize çıkış bulmak için temaslarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz.Gazze, şu an itibariyle mazlumdur, mağdurdur.

Ama İsrail’in böyle bir mazlumluğu söz konusu değildir.Amerika’nın savaş gemisi göndermesi arışa, diplomasiye hiçbir katkı sağlamıyor. Amerika Dışişleri Bakanı, benim Dışişleri Bakanımla görüşme yapıyor. ‘İsrail’e dışişleri bakanı değil, Yahudi sıfatıyla yaklaşıyorum’ diyor.

Bu nasıl bir politikacı, bu nasıl bir yaklaşım? Bunu söylediğin zaman karşındakiler de sana şunu söylerse: Ben de bölgeye bir Müslüman sıfatıyla yaklaşıyorum derse ne diyeceksin? Biz Yahudi, şu bu demiyoruz. Karşındakine insan sıfatıyla yaklaşacaksın.

ABD’YE TEPKİ: ARAMIZDA GÜVENLİK SORUNU VAR

ABD Başkanı’nın dün Suriye konusundaki yaklaşımını biz de bölgedeki faaliyetleri için ifade ediyoruz. ABD’nin, PKK’nın uzantılarıyla yaptığı faaliyetler Türkiye’nin güvenliği için olağanüstü tehdit mahiyetine sahiptir. Biz Amerika’yla NATO’da beraber değil miyiz? Bizim SİHA’mızı Amerika düşürdü mü? Düşürdü.

Biz senle NATO’da nasıl beraberiz? Nasıl böyle bir şey yapabilirsin? Aramızda güvenlik sorunu var. Söz konusu açıklama müttefiklik ve stratejik ortaklık ruhuyla bağdaşmadığı gibi, Suriye’yi bölmeye çalışan terör örgütlerine de cesaret vermektedir.

DEAŞ’la şehitler verme pahasına hezimete uğratan tek NATO müttefiki olarak bize karşı oynanan bu tiyatroyu acı bir tebessümle karşılıyoruz. Tiyatro oynayanları kendi senaryolarıyla baş başa bırakıp kendi milli güvenliğimizin gerektirdiği adımları atmayı sürdüreceğiz.

“BAĞIMSIZ FİLİSTİN DEVLETİ KURULMALI”

Son gelişmeler, 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan, coğrafi bütünlüğe sahip bağımsız bir Filistin Devleti kurulmadan bölgeye huzur gelmeyeceğini bir kez daha göstermiştir. Kendi topraklarında baskıya, sömürüye maruz kalmış Afrikalı dostlarımızın da 1967 sınırları içinde bir Filistin Devleti’nin hayata geçirilmesi için gerekeni yapacaklarından şüphe duymuyorum.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

İyi Parti’de Meral Akşener dönemi resmen bitti!

İyi Parti’de genel başkan seçilen Müsavat Dervişoğlu, partinin genel merkezinde düzenlenen törenle genel başkanlığı Meral …

Bir yanıt yazın