Böyle kaçış görülmedi! İsrail büyükelçiye fosfor bombası sorusu!

Eylül 2022 yılında İsrail’in Ankara Büyükelçiliği görevine atanan Irit Lillian, Filistin-İsrail savaşının başlamasının ardından Habertürk canlı yayınına katılarak Mehmet Akif Ersoy’un sorularını yanıtladı.

7 Ekim’de Aksa tufanı operasyonu sonrası başlayan ve aralıksız devam eden savaşa ilişkin değerlendirmelerde bulunan Lillian, fosfor bombası ve savaş suçu sorularında ise kaçmayı tercih etti.

GÖRÜNTÜLERE RAĞMEN İNKAR ETTİ

Sunucu Mehmet Akif Ersoy’un “İsrail fosfor bombası kullandı mı?” sorusu üzerine bunların sahte haberler olduğunu iddia eden Büyükelçi, görüntülerin yayınlanmasına rağmen ülkesinin fosfor bombası kullanmadığını iddia etti.

Lillian “Bunları her türlü yayan medya tarafından da reddedilmesi lazım. Bunlar vadesi geçmiş İsrail’le alakası olmayan kötücül haberler. Fosforun kullanımı uluslararası hukuk tarafından yasaklanmıştır. İsrail uluslararası hukuka uymaktadır. Bu haberlerin görülmemesi ve bu yanlış şekilde yayılmaması gerekmektedir.” şeklinde cevap verdi.

“BU KONUDA YORUM YAPMAK İSTEMİYORUM”

Ersoy’un tatmin etmeyen cevap üzerine “Daha öne kullanıldığını kabul ediyor musunuz?” şeklinde soruyu farklı şekilde tekrar yöneltmesi üzerine İsrailli Büyükelçi, bu konu üzerine yorum yapmak istemediğini söyledi.

Büyükelçi Lillian şu şekilde konuştu; Şu anda buna girmek istemiyorum çünkü bu zaman farklı detaylara ve konulara girmek gerekir. Şunu söyleyebilirim ki, şu anki görüntülerin bununla bir ilgisi yok.
Bu konuda yorum yapmak istemiyorum. Tek bir sebeple çünkü bunu kontrol etmem lazım. Bu an teyit edebileceğim tek şey İsrail-Filistin çatışmasında 10 gün içerisinde bunun kullanılmadığı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın