İsrail’in çağrısı sonrası Hamas’tan Aksa Tufanı açıklaması!

İsrail, Hamas’ın başlattığı “Aksa Tufanı” operasyonu sonrası Filistin’deki katliamı sürüyor. İsrail’in acil çağrısı sonrası Hamas Sözcüsü Ebu Ubeyde’den Aksa Tufanı açıklaması yaptı. İşte İsrail-Filistin savaşında son gelişmeler.
Son dakika İsrail-Filistin savaşı haberleri: İsrail, Hamas’ın başlattığı “Aksa Tufanı” operasyonu sonrası Filistin’deki katliamı sürüyor. İsrail’in acil çağrısı sonrası Hamas Sözcüsü Ebu Ubeyde’den Aksa Tufanı açıklaması yaptı. Ubeyde, “Allah’a şükürler olsun ki Aksa Tufanı operasyonunda planladığımızdan ve beklediğimizden fazlasına ulaştık” dedi.

İşte dakika dakika İsrail-Filistin savaşından gelişmeler:’PLANLADIĞIMIZDAN VE BEKLEDİĞİMİZDEN FAZLASINA ULAŞTIK’

18.50: İsrail’in vatandaşlarına yaptığı sığınaklara girin çağrısının ardından Hamas’a bağlı El Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde’den flaş bir açıklama geldi. Ubeyde, “Allah’a şükürler olsun ki Aksa Tufanı operasyonunda planladığımızdan ve beklediğimizden fazlasına ulaştık. Düşman ordusunun Gazze bölüğüne 15 noktada saldırdık ve buna ek olarak 10 askeri noktaya daha saldırdık. Operasyon başlangıcından hemen sonra Gazze çevresindeki yerlere 3 bin 500, 1948’de işgal edilen yerlere ise bin roket attık. Çok kapsamlı planlar yaptık, 3 bin savaşçımızı operasyon için eğittik. Bin 500 savaşçı ise destek operasyonları için hazır bulundu. Gece gündüz yorulmadan çalıştık” ifadelerini kullandı.

İSRAİL VATANDAŞLARINA SIĞINAKLARA GİRİN ÇAĞRISINDA BULUNDU

18.17: İsrail’in kuzeyinde yaşayan bütün vatandaşlara sığınaklara gitmesi uyarısı yapıldı.

‘ÇOK FAZLA SİVİL ZAYİAT OLACAK’

17.46: ABD’li Financial Times gazetesinde yer alan habere göre, ABD ordusundan eski Binbaşı ve muharebe uzmanı John Spencer, İsrail’in hazırlığını yaptığı kara harekatına yönelik yaptığı açıklamada, “Çok kanlı olacak. Meskun mahal muharebelerinin doğasını değiştiremezsiniz. Çok fazla sivil zayiat olacak” dedi.

16.19: Birleşmiş Milletler (BM) raportörleri, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin sivillerin ayrım gözetmeksizin öldürülmesinin savaş suçu olduğunu belirtti.

FİLİSTİN’DEN ACİL DESTEK ÇAĞRISI

15.08: Filistin Sağlık Bakanı Mey el-Keyle, İsrail’in saldırılarını yoğunlaştırdığı Gazze’de hastanelerde tıbbi malzemelerde ciddi sorun yaşandığını belirtti. Hastanelerin kapasitesinden çok daha fazla yaralı olduğuna dikkati çeken Keyle, “Gazze Şeridi’nde sağlık sisteminin çökmesine karşı uyarıyoruz” ifadelerini kullandı. Başta Uluslararası Kızılhaç Örgütü ve Birleşmiş Milletler’e bağlı kuruluşlar olmak üzere uluslararası örgütlerden acil sağlık yardımı isteyen Filistinli Bakan, çocukların da aralarında bulunduğu binlerce yaralının kurtarılması için Gazze Şeridi’nde sahra hastaneleri kurulması çağrısı yaptı.

14.41: Suriye devlet televizyonu, İsrail’in Şam ve Halep havalimanlarını vurduğunu açıkladı.

EN AZ 25 AMERİKAN VATANDAŞI ÖLDÜ

14.20: İsrail’i ziyaret eden ve Netanyahu’yla görüşen ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Hamas saldırılarında en az 25 Amerikan vatandaşının öldüğünü söyledi.

REFAH YENİDEN AÇILMADI

13.17: Mısır Dışişleri Bakanlığı, 10 Ekim’de kapatılan Refah Sınır Kapısı’nın yeniden açıldığını belirtti. Kahire yönetimi, İsrail’i uyararak, Gazze sınırındaki Refah Sınır Kapısı’nı hedef almamasını istedi. Gazze’ye yardımlar, El Arish Havalimanı’ndan sağlanacak.

12.35: Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, İsrail’in saldırılarında Gazze’de 1354 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 bin 49 kişinin yaralandığını duyurdu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın