Kalın: Berlin Zirvesi, çatışmaların durması için önemli bir fırsat

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Berlin Zirvesi, Libya’da çatışmaların durması için önemli bir fırsattır” dedi.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Berlin Zirvesi’nin Libya’da çatışmaların durması ve siyasi çözüm için önemli bir fırsat olduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın etkin ve çok yönlü diplomasisinin, Türkiye’yi sürecin kilit aktörlerinden biri yaptığını bildirdi.
Kalın, Twitter hesabından, Libya’da kalıcı ateşkes ve siyasi sürecin başlatılması amacıyla Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen zirveye ilişkin paylaşımda bulundu.
İbrahim Kalın, “Berlin Zirvesi, Libya’da çatışmaların durması ve siyasi çözüm için önemli bir fırsattır. Cumhurbaşkanımızın etkin ve çok yönlü diplomasisi, Türkiye’yi sürecin kilit aktörlerinden biri yapmıştır. Türkiye, vekalet savaşlarına karşı yapıcı ve barışçıl politikasını sürdürecektir.” ifadelerini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Türkiye 23 Nisan’ın 104. yılını coşkuyla kutluyor!

Kurtuluş Savaşı’nın fitili ateşleyen ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atılmasını sağlayan Büyük Millet Meclisi, Mustafa Kemal …

Bir yanıt yazın