Sömürgeci İngiliz’in göçmen politikası fena çöktü!

İngiltere’de Temyiz Mahkemesi hükümetin yasa dışı göçmenleri Ruanda’ya gönderme planının hukuka aykırı olduğuna karar verdi.
Dünyanın en büyük sorunları arasında yasa dışı göçmenler geliyor.

Savaşlar ve ülkelerin yaşadığı ekonomik kriz sonrasında ortaya çıkan göçmen krizi için birçok noktada çözüm yolları aranıyor.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, kaçak göçmenlere çözüm için Ruanda’da sığınmacı tesisleri açılacağını belirtmişti.

İngiltere, geçtiğimiz yıl Ruanda ile binlerce yasa dışı göçmeni ülkeye göndermek üzere anlaşma sağladı.

Kişi başına yaklaşık 169 bin pound
Haziran 2022’de uygulamaya geçmesi öngörülen Ruanda planı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararı ile engellenmiş, aralık ayında ise İngiltere Yüksek Mahkemesi söz konusu yasa dışı göçle mücadele politikasının yasal olduğuna karar vermişti.

İngiltere hükümeti, göçmenleri Ruanda’ya gönderme planı kapsamındaki kişi başına düşen maliyeti yaklaşık 169 bin pound olarak belirlemişti.

Güvenli bir üçüncü ülkesi değil
İngiltere’nin başkenti Londra’daki Temyiz Mahkemesi, hükümetin binlerce yasa dışı göçmeni göndermeyi planladığı Ruanda’nın “güvenli bir üçüncü ülke” olmadığına hükmetti.

Mahkeme, hükümetin yasa dışı göçmenleri gönderme planını, eksiklikler giderilinceye kadar “hukuka aykırı” olarak tanımladı.

Yargıçlar, ayrıca söz konusu kararın Ruanda’nın siyasi değerleriyle ilgili görüş içermediğini belirtti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın