Kılıçdaroğlu’ndan İmamoğluna: Kimseye altın tabak içinde genel başkanlığı sunmayız

CHP’de sular durulmuyor.  CHP’de seçim yenilgisi sonrası başlayan “değişim” rüzgarı eserken,  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan  son dakika açıklaması geldi. Kılıçdaroğlu açıklamasında, “CHP, hiç kimseye altın tabak içinde genel başkanlığı sunmaz.” dedi.

“Genel başkanların, değişime karşı olması kabul edilemez.” bir olğu olduğunu açıklayan Genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu, “Ekrem İmamoğlu’nu CHP genel başkanlığı için yeterli görmüyor musunuz?” sorusuna da cevap olarak, “CHP, genel başkanını kurultaylarında seçer. Adaylar çıkar ve yarışırlar. CHP, hiç kimseye altın tabak içinde genel başkanlığı sunmaz. CHP kurultaylarında genel başkanların yaşından ziyade birikimine, çalışkanlığına, halkla ilişkilerine bakılır. Ekrem Bey de dahil olmak üzere elbette her CHP’li, CHP’ye genel başkan adayı olabilir. Bunda hiçbir tereddüdüm yok.” diye konuştu.

Değişim tartışmasının kişiler üzerinden yürütülmesinin doğru olmadığını belirten CHP Genel Başkanı, “Kişiler elbette değişimin öncülüğünü yapar. Ancak kişilerden daha önemli olan, değişimin felsefesi ve amacıdır. Değişim tartışmasının öncüleri olan bizler, değişimin felsefesini ve amacını ortaya koymalıyız.” diye konuştu.
‘HANGİ DEĞİŞİM’
Bir kez daha değişimin önünde durmayacağına vurgu yapan Kılıçdaroğlu, CHP’de genel başkan da değişebilir; değişmiştir de. Öncelikle yanıtlanması gereken soru şu: “Hangi değişim?” Değişimler ileriye dönük olmalı.” değerlendirmesinde bulundu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın