Bayram gününü karıştıran kasap, 6 ortaklı kurbanı bir gün önce kestirdi

Kurban bayramı bir başkadır. Kurban Bayramı günleri bazen orasını burasını kesen acemi kasaplarla gündem olurken bazen de kurbanlıkların kaçmasını gündemde tutarken şimdilerde de unutkanlıkla bayram günlerini karıştıran kasap gündem oldu.

Kırıkkale’de 6 ortaklı bir kurban kesimi için anlaşan ortaklar, kasabın bayram gününü şaşırmasıyla mizahi bir olay yaşandı. İddiaya göre, bayram gününü karıştıran kasap 6 ortaklı bir tosun kesimi için bir araya geldiler. Kurban gününü şaşıran kasap ile kurban sahipleri Arefe gününü bayramın birinci günü sanarak kurbanlarını kestirdiler. Bilmeyerek bayramı bir gün önce karşılamış olan kurban sahipleri bayramın bu gün olduğunu duyunca şoke oldular. Kurbanlarının geçerli olup olmadığı konusunda teredüde düşen kurban sahipleri fetva için müftülüğün yolunu tuttular.

Öte yandan İstanbul’da Kurban Bayramı’nın ilk gününde, acemi kasaplar hastanenin yolunu tuttu. Saat 17:00 itibariyle, kamu hastanelerine başvuran yaralanmış kişi sayısı 917 olarak açıklandı. Yaralananların 10’u ağır durumda olduğu ve ameliyat edildiği belirtildi.
İstanbul başta olmak üzere bir çok ilde acemi kasaplar kendilerini doğradi. İstanbullular bayram namazının ardından kurban kesmeye gitti. Her sene olduğu gibi bu sene de acemi kasaplar yürekleri ağza getirdi.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kurban kesen vatandaşlardan bazıları, bıçak ve satır gibi aletlerle yaralandı.
917 KİŞİ YARALANDI 10’U AMELİYATA ALINDI
Yaralananların kimi yakınlarının yardımıyla kimi de ambulanslarla şehrin farklı bölgelerindeki hastanelere götürüldü.

Şu ana kadar il genelindeki kamu hastanelerinin acil servislerine başvuran 917 yaralının büyük kısmı tedavilerinin ardından taburcu edildi. Ağır yaralanan 10 kişiye ise cerrahi müdahale yapıldı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın