Türklerin iPhone çıkarmaları sona erdi!

Uyguna iPhone almak için Sarp Sınır Kapısı’nda bekleyenlerin yarattığı izdiham, IMEI ücretlerinin zamlanmasının ardından yerini sessizliğe bıraktı.
IMEI (Uluslararası Mobil Cihaz Kodu) ücreti arttı, sınır kapılarındaki iPhone yoğunluğu yerini sessizliğe bıraktı…

Son dönemlerde cep telefonu almak için birçok kişi, Artvin’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Sarp Sınır Kapısı’na akın etmekteydi.

Gürcistan’da daha uygun fiyata alınan iPhone için kuyruğa girenlerin sınır kapısında oluşturduğu izdiham, yeni yılda IMEI ücretine gelen zamla sona erdi.

IMEI, yüzde 122,9 zamlandı
Yabancı ülkeden alınan cep telefonunun ülke içinde kullanımı için yapılması gereken IMEI kaydı, 2022 için 2 bin 734 lirayken, ‘Yeniden Değerleme Oranı’ sonrası 2023 IMEI kayıt ücreti yüzde 122,9 zamlanarak 6 bin 91 liraya çıkartıldı.

Alınan bilgilere göre; gelen zam, yoğunluğun sona ermesine neden oldu. Gümrük kapısı koridorları ve vergi iadesi (tax free) bekleme salonlar insan akınına uğramıştı.

Yeni yıl sonrası ise koridorlar ve bekleme salonlarda sessizlik hakimdi.

“İnanılmaz bir yoğunluk vardı”
Yeni yıl öncesi telefon almak isteyenlerin yoğunluğunu yaşadığını ifade eden bölge halkından Erhan Durucan, “Gelen zamlarla birlikte yoğunluk azaldı. Hatta hiç kalamadı. İnsanlar Gürcistan’da daha uygun diye akın akın geliyordu. Şimdi gelen giden yok.” dedi.

Taksici esnafı Mert Çakır ise “İnsanlar ülkemizin farklı illerinden gelip Batum’dan telefon alıyordu. İnanılmaz bir yoğunluk vardı. Şimdi ise kimseler gelmiyor. Öğrendiğimize göre telefon kayıt ücretine zam gelmiş, fazla bir avantajı kalmamış.“ ifadelerini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bu kadarına da pes doğrusu! CHP’li Sevinç: Atatürk rahmetli değil

Gazeteci Şaban Sevinç, katıldığı programda Atatürk’e ‘rahmetli’ denmesi üzerine, “Atatürk’e rahmetli deme, Atatürk rahmetli değil. …

Bir yanıt yazın