Erdoğan Başkan, Bahçeli Başkan Yardımcısı mı?

FETÖ darbe girişimi ile dinlenmeye geçen başkanlık tartışmaları, şimdilerde yeniden alevlendi. 15 Temmuz öncesi ağza alınmayacak sözler sarf eden siyasilerdeki ayrılık rüzgarları “başkanlık” esmeye başladı.

Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda başlayan yakınlaşma, akabinden Sarayda gerçekleşen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Lideri Bahçeli’nin görüşmelerinin üzerinden yaklaşık 2 hafta geçmesinden sonra, fısıltılar da dolaylı yollarla farklı şekilde dillenmeye başlandı.

Fısıltılardaki iddia şu: MHP Liderinin Başkanlık konusunda başkan yardımcılığı karşılığında ikna oldu. Yani “başkan” Erdoğan olacak. MHP Lideri Devlet Bahçeli de başkan yardımcısı. Başkan Yardımcısına  güvenlik mi?, ekonomi mi bağlanacak veya nasıl bir görev verileceği konusunda da net bilgiler sızmış değil.

MHP seçmenini de küstürmemek adına MHP’nin olmazsa olmazı, “başkanlık metni” önce meclise gelecek, meclise geldiği gibi oy çokluğu yetmeyeceği için “başkanlık” millete götürülecek.

MHP’deki küskünlerin, küskün ve kongre isteyen vekillerin varlığı ve tavırlarının da dikkate alınarak hazırlık yapılan başkanlık için anayasa değişikliğinde pürüzlere açık kapı bırakılmaması yönünde tedbir olarak referandum yoluna gidilecek..

Nitekim bu gün Trabzon’da vatandaşla buluşan Başbakan Binali Yıldırım Fısıltıların bu iddialarını doğrularcasına açıklamalarda bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım, “MHP ile birlikte anayasa değişikliği yapıp, başkanlık sistemini getireceğiz.” derken, MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye de methiyeler yağdırmayı hiç ihmal etmedi.

MHP lideri hakkındaki methiyelerini sürdüren Başbakan Binali Yıldırım’ın şu sözleri dikkatten kaçmıyor:

“ Son günlerde Sayın Devlet Bahçeli, sağduyusu ile vatansever ve ülkenin geleceğini dikkate alarak, her türlü siyasi hesaplardan öte Türkiye’nin bu önemli meselesinin çözümü için sorumluluk aldı ve bu konuda inşallah MHP ile beraber anayasa değişikliğini yapacağız ve başkanlık sistemini de hayata geçireceğiz.

Hayırlı, uğurlu olsun. Önce Meclis’e götüreceğiz. Meclis’ten sonra işimiz bitmiyor. Sahibine getireceğiz. Sahibi kim? Sahibi sizsiniz. Millete gelen iş yolda kalmaz”

Bu sözlerden de anlaşılıyor ki MHP Lideri Devlet Bahçeli başkanlık konusunda ikna olmuş. Anlamadığımız şudur: Mademki anlaşma oldu. Hayırlı olsun deniliyor. Memleket seven insanlar milyonlarca lirayı heder edip millete niye gidiliyor?

Mademki başkanlık çok güzel bir yönetim biçimi, eczanelerden çok tabela sayısı bulunan siyasi partiler ne olacak? Çöpe mi atılacak yoksa parlamenter sistem yeniden olacak mı? Bir kapalı kutu gibi görünen başkanlık sisteminde kim ne kadar mutlu olacak? Açıkçası dipsiz kuyu gibi görünen ve ucu belli olmayan bir yol izleniyor.

Madem ki anlaştınız, millete gelen iş yolda kalmaz diyorsunuz, peki millete nasıl bir anayasa istiyorsunuz diye soracak mı? O da bilinmiyor açıkçası. Her yanlışın ve hesapsızca alınan kararlar sonrası ortaya çıkan tablo karşısında yanıldık, kandırıldık diyen mantık burada kimi suçlayacak  onu da merak etmiyor değiliz.

Yine fısıltılarda Ak Parti’deki FETÖ operasyonlarının “başkanlık” kararının sonrasına bırakıldığıdır. İddiaya göre, Ak Parti fire vermemek için, FETÖ kimliğini gizleyen vekillerin, bakan ve yardımcılarına şimdilik dokunmuyor.

Aslında isimleri ve bağlılıkları belli olan parti içindeki FETÖ’cu siyasilerin ipleri mecliste başkanlık görüşmeleri için anayasa değişikliği bittikten sonra çekileceği yönünde güçlü duyumlarımız var.

Haydi hayırlısı. Bekleyip göreceğiz.

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Kripto yapıların hücre uyanmasına dikkat!

Aziz Dağtekin Yazdı Savunma sanayindeki başarımızı, Irak ve Suriye’de yapılması planlanan operasyonları gölgelemek üzere düğmeye …

Bir yanıt yazın