Tarihe sığmayan şanlar Türk’ündür

Bu gün 29 Ekim 1923.  Cumhuriyetin temelinin atıldığı, yedi düvele karşı verilmiş zaferlerin taçlandırıldığı gündür.  Bu gün “Arkasında olmasaydı şanlı bir mazi, bu milletten çıkar mıydı bir büyük gazi” dizelerinin tarihe geçtiği anlam ve mana yüklenildiği büyük tarihi bir gündür.

Varlığımızı ve birliğimizi hazmedemeyen emperyalist güçlerin cennet vatanımızı dün kuşattıkları gibi aynı tehlike hala devam etmektedir. Gerek dahili gerekse harici bölücüler, cennet vatanımızı ve bizleri adeta kuşatma altına almış durumdadırlar.

Kimi müttefik, kimi dost, kimisi de din kardeşi kisvesi altında since bizi bölme hayallerine kapılıp olmadık tezgahlarda dibimizi oymaya çalışıyor olsalar da hamt olsun ki Allah bu fırsatçılara fırsat vermiyor..

Çünkü; Bizler yüce Türk Milleti olarak, kalpleri asırlar öncesinden ödediği bedellerle Cumhuriyet ile taçlandırılmış  bir ecdadın varisleriyiz.  Ve bu coğrafyada Büyük Türk Milleti olarak dahili ve harici düşmanlarca zımparalarla kazınmaya çalışılmış olmamıza rağmen hamd olsun dimdik ayaktayız ve dünyanın her yerindeyiz.

Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller sayesinde bugünlere ulaşmış, milletimizin üstün fazilet ve fedakârlıklarıyla şekillenmiş ve güçlenmiş olan Cumhuriyet rejimi insanımızın artık vazgeçilmez bir yaşam biçimi olmuştur.

İşte bu sebepledir ki, Türk milleti destansı İstiklal Savaşı ile tarihin rotasını değiştirmiş, bölgesel ve küresel dengeleri baştan alaşağı etmiş ve sarsmıştır. Türk Milletinin olmadığı bir Anadolu hesabını yapanlara, devletsiz millet hayali kuranlara en kesin ve kalıcı cevap Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanıyla bu gün verilmiştir.

İşte bu sebepledir ki; 29 Ekim 1923’te bağımsızlığa duyulan derin özlemin, geleceğe bağlanan emsalsiz ümidin, milli egemenliğe beslenen eşsiz sevdanın karar ve hareket noktasıdır. Ne mutlu bizlere ki, tarihin hiçbir döneminde savaşlar, kıtlıklar, işgaller, ayak oyunları, karanlık senaryolar milletimizin ümidini ve önünü kesememiş, inançlarından ve ideallerinden koparamamıştır.

İşte bu sebepledir ki;  “Tarihe sığmayan şanlar Türk’ündür. Bayrağa renk veren kanlar Türk’ündür, Yurdumun en büyük bayramı bugündür.” diyor, Cumhuriyetimizin şanlı kuruluşunun 93. yılında, başta Başbuğ Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan uğruna can veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor,  Cenab-ı Allah’tan rahmetler diliyor, hepsini hürmet ve şükranla anıyorum.

Aziz Türk milletinin doğum günü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyorum. Ne mutlu Türküm diyene!..

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Artık “YETER” diyoruz!

Aziz Dağtekin Yazdı Irak’ın kuzeyinde on iki yiğit vatan evladı vatan savunmasında kalleş saldırılarda şehit …

Bir yanıt yazın