Musul ve şer ittifaklar!

Tartışmalı ABD başkanlık seçimleri başlarken, dünya ateş çemberi içerisinde kalıyor. ABD başkanlık seçimlerini irdelersek her dönemde ya az gelişmiş  figüran ülkeler işgal olmuştur, yada savaş çıkarılmıştır.

Yaklaşık 3 yıldan beri Haçlı Ordularının kurmuş olduğu cani IŞİD tarafından işgal altında tutulan Musul, Türkiye’nin soydaşlarını korumak için Beşika’ya yerleşmesi ne hikmetse özgür ülke olarak geçinen işgalcileri çok rahatsız etmiştir. Bu işgalcilerin unuttukları bir gerçek var o da şudur ki, Başika bekamızın kilit noktalarındandır, terk etmek, boşaltıp dönüş yapmak kabus demektir. Türkiye meşru müdafaa hakkını kullanmak durumundadır. Zevzek İbadi ister kabul etsin, isterse etmesin; büyük devlet olmanın vakar ve haysiyeti bunu gerektirmektedir.

Yüce Türk milletine göre, Halep emniyette değilse, Gaziantep, Hatay elbette tehdit altındadır. Tahrikkar açıklamalarıyla Türk milletinin tepkisini toplayan İran ve Haçlı ordularının güdümündeki mezhepçi İbadi, yıllardır Musul’u, bir avuç IŞİD’li çapulcunun eline bırakıp kaçan sanki kendileri değilmiş  de yüce Türk Silahlı kuvvetleriymiş gibi konuşuyor.

Şimdi sormazlar mı sana ey İbadi, 3 yıldır neredeydiniz? Tabiri caiz ise size parmak atan kalmadı. Ülkenizin sınırları yol geçen hanına döndü. Ülkenizin genç kızları ABD ve sözde koalisyon güçlerinin tecavüzüne uğradı. Ülkenizde beyaz benli sarışın çocuklar türedi. Bu çocuklar nerden geldi diye hiç kendi kendinize sordunuz mu?

Ey zevzek İbadi bizi iyi dinle ve anla. Bizi kendiniz ile karıştırmayınız. Biz Nene Hatunların, Halide Adıvarların, Sütçü İmamların, Şahin Beylerin, Şehit Kamillerin varisleriyiz. Nefisli ve şerefli bir ecdadın torunlarıyız. Çünkü biz yüce Türk Milletiyiz..

Görüyoruz ki, 15 Temmuz’da hezimete uğrayan şer odakları Musul’da ve Beşika’da müthiş ittifak halindeler. ABD ve İran arasında yapılan anlaşmaya göre PKK’lı teröristlerle birlikte Haşdi Şabi milislerinin de Irak ordusu çatısı altında operasyona katılacakları iddiası gündeme bomba gibi düşmüştür. Bu nasıl bir iştir, nasıl bir ittifaktır? Akıl ve sır erdirmemiz mümkün değildir. Ey özgür geçinen İşgalci Amerika! PKK’nın Musul operasyonunda ne işi vardır? Bu hareketinle Türkiye’ye ne mesaj vermektesiniz ve ne yapmaya çalışıyorsunuz?

Başta PKK olmak üzere, Türkiye düşmanlarının Irak topraklarında mevzi elde etmesi ne dostluğa sığacak ne de komşuluk hukukuyla bağdaşmamaktadır. Ey İbadi! Bu eyleminle kimin nam ve hesabına çalışmakta, kimlere diyet borcunu ödemektesiniz? Zahmet olmazsa açıkla. Birazcık nefsiniz varsa

Fransız’ı, Teksaslı gelecek Asil Türk Milletinin temsilcisi kahraman ordusu onlarca soydaşı olduğu yere gelemeyecek öyle mi?  Ülke olarak güvenliğimizi, toprak bütünlüğümüzü ve soydaşlarımıza reva görülen acımasız saldırıları tesadüflerin akıbetine bırakamayız, görmezden gelemeyiz.

Türkmenleri çaresizliğe terk edemeyiz, etmemeliyiz. Kerkük Türk’tür, Musul, Telafer Türk’ün öz yurdudur. Bize ne işiniz var Musul’da diyenler, ahlaklı ve utanma sahibi iseler, önce kendilerinin ne aradığını açıklamak, netliğe kavuşturmak mecburiyetindedirler..

ABD’nin terör örgütleriyle düşüp kalkmanın bir NATO üyesi ülkeye hiçbir şekilde yakışmayacağını, uygun düşmeyeceğini biz gayet iyi biliyor ve görüyoruz. Ancak,  ABD’nin YPG’yi kanatlarının altına alıp pis işlerinde kullanması insanlık haysiyeti ve devlet ahlakıyla taban tabana zıtlık içermektedir.

Şartlar ne olursa olsun. Türkiye Musul’daki bölücü  ve hainliklerle dolu ittifakı bozmalıdır. Beşika’dan çıkmamalıdır. İbadiye’de şer ittifakçılara da gereken ders verilmelidir.

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bu kadarına da pes doğrusu! CHP’li Sevinç: Atatürk rahmetli değil

Gazeteci Şaban Sevinç, katıldığı programda Atatürk’e ‘rahmetli’ denmesi üzerine, “Atatürk’e rahmetli deme, Atatürk rahmetli değil. …

Bir yanıt yazın