Putin, Kafkaslarda ateşle oynuyor!

Kafkaslarda tehlikeli oyun oynanıyor. Küresel emperyalistler, Ortadoğu’yu yakıp yıktıkları ateşi iyice alevlendirerek Kafkaslara sıçratmanın gayreti içerisine girdiler.

Türkiye’nin coğrafi ve sosyo ekonomik durumundan hatta varlığından rahatsız olan şer odakları, cennet vatanımızı bölüp parçalamak için her türlü emperyalist oyunu yerli işbirlikçileriyle değerlendirmektedirler.

Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren başta Amerika, İsrail, Fransa, İngiltere, Almanya, Türkiye’yi yalnızlaştırmak adına Rusya ile olan ilişkilerimizi bozarak, hem ekonomik, hem de diplomatik olarak ortada bırakmanın operasyonunu başlattılar.

Suriye’de umduğunu bulamayan Rusya’nın da düştüğü tuzak maalesef aleni olarak Türkiye düşmanlığına dönüştü. Zaten ekonomik krizle mücadele eden ve başarısızlıklarını krizle örtmeye çalışan Rusya’da hayat pahalılığı, işsizlik, kriz ve kaos hüküm sürmektedir.

Bu başarısızlıkların faturasını da haliyle Türkiye’ye yüklemenin gayreti içerisinde olan Rusya tehlikeli bir şekilde aleni olarak Kafkaslarda ateşle oynamaya devam etmektedir.

Bir yandan Suriye’den ani kararla çekilerek figüranlardan oluşan Suriyeli Ermenileri ve terör örgütü PKK üyeleriyle kurduğu takımla Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak ve can Azerbaycan’ı yanına çekmek için Dağlık Karabağ kozunu elde etmek istiyor.

Diğer yandan da Ankara ve Moskova arasındaki gerginliğin ardından Rusya, Ermeni piramidini Türkiye’ye karşı aleni olarak kullanıyor. Rusya, Suriyeli Ermenileri ve PKK’ya bağlı bazı kişileri Dağlık Karabağ’a yerleştirerek bunlardan Türkiye’ye karşı fayda sağlamak istiyor ama beyhude ve boş bir oyun senaryosu..

Bir diğer öngörü de; bölgede iyice gücünü kaybeden dünyada ve bölgesinde yalnızlaşan Rusya’nın, Azerbaycan’ın Batı’ya yönelme sürecinin  güçlenmesinin önüne geçmek, Rusya’nın öncülük ettiği Avrasya Ekonomik Birliği ve  Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü gibi yapılara Azerbaycan’ı dahil etmek ve  Türkiye’nin Güney Kafkaslardaki nüfuzuna set çekmek için Ermenistan’ı  kullanmaktadır..

Türkiye’nin Suriye’deki hatalarını telafi etmek için Karabağ çatışmalarını başlattığı iddiasının aksine Karabağ’daki savaş kıvılcımını Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bizatihi ateşlemektedir.

Görüyoruz ki, Rusya, Azerbaycan’ın topraklarını işgal etmesi için Ermenistan’a  “doğrudan” yardım yapmaktadır. Putin bu hamlesiyle Bakü’nün Ankara’yla yakınlaşmasının önüne geçmek isterken, Azerbaycan’a da Avrasya Ekonomik Birliği’ne girmeyi kabul etmesi halinde, Ermeni işgali altındaki birçok bölgesini özgürleştirebileceği mesajını vermektedir. Bu iddiayı meslektaşımız İranlı Afşar Süleymani de destekleyen açıklamalr yapmıştır.

Bize göre, Rusya Sovyetler Birliği’nin ortadan kalkmasından sonraki dönemde, ülke dışında kendi siyasetini devam ettirmek için çevresinde oluşturduğu krizlere daima müdahil olmuştur. Ancak Rusya’nın olumsuz ve ekonomisine yük getiren bu girişimlerinin kendisine fayda verecek bir sonuca ulaşması uzak bir ihtimal.

Rusya halkına ve Putin’e tavsiyemiz şudur: Ey Putin kanlı elini Türk Milletinin üstünden çek. Türkün dostluğu, düşmanlığından daha hayırlıdır. Cüce politikalarınla, bölücülere silah ve mühimmat desteği vermekle sen bu ilkeye zarar veremezsin. Versen versen kendi halkına zarar verisin. Vakit erken iken, öz eleştiride bulun Türkiye’nin yeniden dostluğunu kazanmak için titre ve kendine dön.

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

CHP’yi bekleyen sancılı süreçte golü kim atacak?

Aziz Dağtekin Yazdı CHP’nin acar lideri Özgür Özel’in bazı çıkışları bize “Vali olmuşsun fakat adam …

Bir yanıt yazın