..Ve Azize 17 saat sonra enkazdan sağ olarak kurtarıldı

Elazığ’daki depremde sağlık personelinin telefonla görüştüğü Azize, enkaz altından 17 saat sonra kurtarıldı. Görevli, Azize’ye “Azize, sen bir annesin. Sen daha güçlü olacaksın. Ağlamıyorsun, sakin oluyorsun, hepsine destek oluyorsun” seslenmişti.
Elazığ’daki depremde sağlık personelinin telefonla görüştüğü Azize, enkaz altından 17 saat sonra kurtarıldı.
Elazığ ve Malatya’yı vuran depremde çok sayıda vatandaşı hayatını kaybetti. Olağanüstü seferberliğin ilan edildiği bölgede arama kurtarma ekipleri çalışmalarına aralıksız devam ederken bir sağlık görevlisinin enkaz altında kalan vatandaşla yaptığı telefon konuşması kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi.
“SEN DAHA GÜÇLÜ OLACAKSIN”
Telefonda enkaz altındaki Azize isimli kadını sakinleştirmeye çalışan görevli, “Azize, sen bir annesin. Sen daha güçlü olacaksın. Ağlamıyorsun, sakin oluyorsun, hepsine destek oluyorsun” ifadelerini kullandı.
“HİÇ KİMSE SUSMASIN”
Arama kurtarma ekipleri Azize’ye “Azize bizi duyur musun? Komşularına seslenir misin? Konuşabilen herkese seslen. Hiç kimse uyumasın. Biz yukarıdayız. Burnundan nefes al ağzından nefes ver. Hiç kimse susmasın aşağıda. Aşağıdaki herkesin annesi sensin. Tek iletişim kurduğumuz kişi sensin. Sen daha güçlü olacaksın. Senden tek istediğim şey o teyzeye seslen. Onu konuşturmaya çalış” dedi.
Azizenin kurtarılması ile enkazdan sağ çıkarılanların sayısı 41 oldu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Haydi 20-21 Nisan’da kafe ve restoranlara boykota

Restoran ve kafelerdeki fiyatların fahiş oranda artmasına tepki yağıyor. Sosyal medyada dile getirilen tepkiler dalga …

Bir yanıt yazın