Trump’tan Biden’e: Yanlış yaptın

Haberde, Trump’ın, Zelenskiy’e Biden’ın oğlu Hunder Biden’ın Ukrayna’daki iş anlaşmalarını araştırması için avukatı Rudy Giuliani ile çalışması gerektiğini vurguladığı kaydedilmişti.

Haberin ardından ABD siyasetindeki Demokratlar, iddianın doğru olması durumunda Trump’ın siyasi rakibine zarar verme peşinde olduğunu belirterek, ABD başkanına tepki göstermişti.

Trump, söz konusu iddialar üzerine Zelenskiy ile yaptığı görüşmenin tamamen usullere uygun olduğuna işaret ederek, “Zelenskiy ile ne konuştuğumun bir önemi yok. Birileri Biden’ı araştırmalı.” ifadesini kullanmıştı.

BİDEN’DAN TRUMP’A YANIT

Biden ise yaptığı açıklamada, Trump’ın gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin metninin yayımlanması çağrısında bulunarak, “Trump, ABD’nin dış politikasını kötüye kullanıyor ve siyasi amaçlarla ABD’nin ulusal güvenliğini tehlikeye atıyor.” eleştirisinde bulunmuştu.

Biden, ayrıca oğluyla hiçbir zaman Ukrayna hakkında konuşmadığını kaydetmişti.

ABD’de 2020’nin kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri için aday adayı olan Demokratlar arasında şu anda Biden yarışı önde götürüyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın