Rusya’dan Suriye’ye operasyon öncesi Türkiye’ye toprak vurgusu uyarısı!

Kremlin Sözcüsü Peskov, Fırat’ın doğusuna yapılacak Barış Pınarı Harekât planıyla ilgili Türkiye’nin her durumda Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması koşuluna bağlı kalmasını umduklarını söyledi.
Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yapmayı planladığı Barış Pınarı Harekât planıyla ilgili konuşan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Türkiye’nin Suriye’nin siyasi ve toprak bütünlüğüne; toprak bütünlüğünün istikrar arayışları ve diğer konulardaki başlangıç noktası oluşuna bağlı kaldığını biliyoruz. Ve Türk meslektaşlarımızın her durumda en başta bu koşula bağlı kalmasını umuyoruz” ifadelerini kullandı.
Peskov açıklamalarına şöyle devam etti: “Türkiye’nin kendi güvenliğini sağlamaya yönelik eylemlerini biliyor ve bunları kabul ediyoruz. Yani Suriye topraklarında saklanıyor olabilecek terörist unsurlarla mücadeleden söz ediyorum. Ancak bir kez daha tekrarlıyorum: Öncelikle Suriye’nin toprak ve siyasi bütünlüğü hususuna bağlı kalınmalı.”

Netinternethaber olarak, Kremlin Sözcüsü Peskov’un bu açıklamasını talihsiz buluyoruz.  Kremlin Sözcüsü Peskov, ya Türk Milletini tanıyamamış yada kendileriyle karşılaştırıyorlar. Türkiye, kıtalarca ötede bulunan ne  ABD’dir ne de yaklaşık 5 bin kilometre uzakta bulunan ve Suriye ile sınırları bulunmayan Rusya’dır. Türkiye, ecdadı Fatihan’ın torunudur. Hiç bir yere ne Rusya  ne ABD nede diğer emperyalist ülkeler gibi barış gücü dışında hiç bir ülkeyi işgal etmemiştir. Allah Türk Silahlı Kuvvetlerinin gücüne güç, imanına iman katsın. Türk’e düşman alanı da kahrı perişan eylesin.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

CHP’li bazı belediyeler artık hizmetle değil, akraba atamalarıyla haber oluyor!

Yakın akrabalarını belediyelerde üst düzey göreve getiren CHP başkanların sayısı her geçen gün artarken, son …

Bir yanıt yazın