Putin’e kafir diyen İranlı komutan Suriye’de ölü bulundu

İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun Suriye’deki üst düzey mensuplarından Ferhad Debiriyan’ın Şam’da öldürüldüğü bildirildi. İranlı komutanın nasıl öldürüldüğüne ilişkin bilgi verilmedi. İranlı komutan, Rusya ile iş birliği konusunda en fazla sorun çıkaran isimlerden bir tanesi idi. Komutanın, Rusya lideri Putin için “o kafirin” dediği ses kayıtları ortaya çıkmıştı. İranlı komutan Ferhad Debiriyan, 2015 Yılında Rusya Suriye’ye geldiği zaman itiraz eden isimlerdendi.
İran devlet televizyonu, Devrim Muhafızları Ordusu’nun Suriye’nin başkenti Şam’daki Zeynebiyye bölgesinin sorumlusu Debiriyan’ın dün gece Şam’da hayatını kaybettiğini duyurdu. İranlı komutanın nasıl öldürüldüğüne ilişkin bilgi verilmedi.
Debiriyan’ın terör örgütü DEAŞ’ın Suriye’nin antik Tedmür (Palmira) kentini işgal ettiği 2015’te Tedmür komutanı olarak görev yaptığı belirtildi.
RUSYA’YA MUHALİF İSİMLERDENDİ!
İranlı komutan, Rusya ile iş birliği konusunda en fazla sorun çıkaran isimlerden bir tanesi idi. Komutanın, Rusya lideri Putin için “o kafirin” dediği ses kayıtları ortaya çıkmıştı. İranlı komutan Ferhad Debiriyan, 2015 Yılında Rusya Suriye’ye geldiği zaman itiraz eden isimlerdendi.
KASIM SÜLEYMANİ DE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ
3 Ocak’ta Bağdat Havalimanı yakınlarında düzenlenen saldırıda İran’ın efsane komutanlarından General Kasım Süleymani öldürülmüştü. Kasım Süleymani’nin ölümünü ABD üstlenirken, İran misilleme olarak ABD üslerini vurmuştu. İki ülke daha sonra gerilimi tırmandırmaktan vazgeçerek, sakinliğini korumuştu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Hollanda’da Kur’an-ı Kerim’e çirkin saldırı!

Hollanda’da İslam karşıtı ırkçı grubun lideri Edwin Wagensveld, Kur’an-ı Kerim’e yönelik çirkin saldırısı nedeniyle gözaltına …

Bir yanıt yazın