Kudurdular! Çakma müttefikten yine tehdit!

Barış Pınarı Operasyonu ile beraber başlayan Türkiye’ye yönelik yaptırım tehditlerine bir yenisi daha eklendi. ABD Maliye Bakanı Steve Mnuchin, “Trump ABD’li yetkililere Türkiye’yi hedef alabilecek güçlü yaptırım yetkisi veren yeni bir kararname imzaladı. Zorunda kalırsak Türkiye ekonomisini işlevsiz hale getirebiliriz” açıklamasında bulundu.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ABD Başkanı Donald Trump’ın bakanlığa Türkiye’ye yönelik yaptırım getirme yetkisi tanıyan bir başkanlık kararnamesi imzalayacağını ancak yaptırımların şu anda uygulanmayacağını duyurdu.

Mnuchin, Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Trump’ın Hazine Bakanlığına Türkiye’ye yönelik ‘birincil ve ikincil yaptırımlar getirmesi’ için yetki veren bir başkanlık kararnamesi imzalayacağını belirtti.

Trump’ın Suriye’deki Barış Pınarı Harekatından ‘endişe duyduğunu’ belirten Mnuchin, “Başkan, Türkiye’nin tek bir IŞİD savaşçısının bile kaçmasına izin vermemesinin zorunlu olduğunu açıkça söylemek istiyor” ifadesini kullandı.

“Yaptırımları şu anda yürürlüğe koymayacağımızı söylemek isterim” ifadesini kullanan Mnuchin, ABD Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı ile yaptırımlar konusunda danışma halinde olacaklarını vurguladı.

‘TÜRKİYE’NİN EKONOMİSİNİ YIPRATIRIZ’

Mnuchin, “(Türkiye’nin) Finansal kurumlarını, dikkatli olmaları ve kendilerine yaptırım gelebileceğini konusunda uyarıyoruz. Bir kez daha söylüyorum şu anda bir yaptırım yok. Ancak bu bize verilen en geniş başkanlık yetkileri olacak” değerlendirmesinde bulundu.

Yaptırımların ‘güçlü’ olacağını belirten Mnuchin, “Umarım bu yaptırımları kullanmak zorunda kalmayız, ama gerekirse Türkiye’nin ekonomisini kapatırız” ifadesini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

MHP İl Başkanı Kanlı: Karalar, CHP’li kardeşlerimizin de kardeşi olamaz

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP’li Zeydan Karalar’ın toplumda …

Bir yanıt yazın