İYİ Parti ile HDP kavgaya tutuştular!

Meral Akşener, HDP’nin ortaya attığı iddiayı ispatlaması gerektiğini söyledi. HDP’li Önder, “Hatırları hoş olsun diye isim verecek değilim” dedi.
İyi Parti ile terör örgütü PKK’nın siyasi kanadı HDP arasında, ittifak gerilimi var.  Tartışmalar, HDP’li Sırrı Süreyya Önder’in ittifak itirafıyla başladı.
“İTTİFAK YAPTIK” İTİRAFI
Önder, “Bize aracı gönderen, ‘Şurada kiminle çalışalım? Nasıl yapalım?’ diye fikrimizi merak eden parti, bugün bize koordinat biçemez. İyi Parti’yi kastediyorum, ‘Bizim nazarımızda şuradadır’ diyemez. Bu saygısızlığı bugün yapabiliyorlarsa o gün bizim bu ilkesel şeyi dayatmış olmamamızdandır.” ifadelerini kullandı.
HDP’den gelen bu itiraf, kamuoyunun gündemine oturdu.  Terör örgütü PKK’nın siyasi kanadı HDP ile ittifak yaptığı ortaya çıkan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bu iddiaları kabul etmedi.
AKŞENER: İSPAT ET
Akşener, yaptığı açıklamada, “Ne benim ne arkadaşlarımın HDP’ye, ‘Biz nerede? Ne yapalım?’ diye bir soru sormuşluğumuz kesinlikle yoktur. Şimdi isnat eden bunu ispat etmekle görevlidir.” dedi.
Bu açıklama üzerine Sırrı Süreyya Önder, yeniden konuştu.  Medyascope’a özel bir açıklama gönderen HDP’li Sırrı Süreyya Önder, “Vaktinde, görüşmekten bitap düşenler bile bunun üzerinde tepinip duruyorlar. Görüşenler, bir kez bile ‘Görüştük kardeşim, ne var bunda?’ demedikçe de bu kör dövüşü, bir hükmetme yöntemi olarak sürüp gidecek. Spekülasyon işimiz değildir, bilmeyiz. Şimdi herkes, görüşmenin ‘suç’ olduğunda milli birlik ve beraberlik sağlamış, bizden de failini istiyorlar.
“HATIRLARI HOŞ OLSUN DİYE İSİM VERECEK DEĞİLİM”
Hatırları hoş olsun diye isim verecek değilim, böyle bir yaklaşım bunun ‘suç’ olduğunu benim de kabul etmem anlamına gelecektir. Gelip giden aracılar, isterlerse kendilerini ve konuşulanları açıklayabilirler. Bu görüşmelerin seçim ya da aday gündemli/zamanlı olmadığını söylemem bir borçtur ama. Bu akıllarla değil siyaset yapmak, 5 yaşındaki çocuğa bir bardak süt bile içiremezsiniz. Dolayısıyla, bizimle görüşmek değil, görüşmemek ayıptır, günahtır, eksiktir.” ifadelerini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın