HDP’li 3 belediye başkanı görevden alındı, birine gözaltı kararı!

İçişleri Bakanlığınca; Siirt ili, Baykan ve Kurtalan ilçelerinin belediye başkanları görevden alındı.
Sabah erken saatlerde Siirt Belediyesi’ne gelen çok sayıda polis, belediye binasının içinde ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı.
3 BELEDİYE BAŞKANI, GÖREVDEN ALINDI
Siirt Belediye Başkanı HDP’li Berivan Helen Işık, Baykan Belediye Başkanı HDP’li Ramazan Sarsılmaz ve Kurtalan Belediye Başkanı HDP’li Baran Akgül, İçişleri Bakanlığınca görevlerinden alındı.
Siirt’e Vali Ali Fuat Ati, ilçelerde ise kaymakamlar belediye başkanı olarak görevlendirildi.
GÖZALTINA ALINDILAR
Görevlerinden alınan Siirt Belediye Başkanı HDP’li Berivan Helen Işık ile aynı partili Baykan Belediye Başkanı Ramazan Sarsılmaz ve Kurtalan Belediye Başkanı Baran Akgül, haklarındaki terör soruşturmaları nedeniyle gözaltına alındı.
IĞDIR BELEDİYE BAŞKANI’NA DA GÖZALTI
Öte yandan, HDP’li Iğdır Belediye Başkanı Yaşar Akkuş da, hakkında yürütülen bir terör soruşturması kapsamında gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın