Gizemli virüs korona, 7 ülkede daha görüldü!

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve şimdiye kadar 17 kişinin yaşamına mal olan korona virüsü, 571 kişide tespit edildi. Hükümet, Vuhan ve Icou kentlerinde toplu taşımayı durdurdu. 6 farklı ülkede daha görülen virüs Singapur’a da sıçradı.
Çin’de korona virüsünün ortaya çıktığı Hubey eyaletine bağlı Vuhan ve Icou şehirlerinde salgının yayılmasını önlemek için alınan tedbirler arasına ulaşımın durdurulması da eklendi.
Çin Ulaştırma Bakanlığı’ndan yayımlanan acil uyarıda, kararın Hubey eyaletinin başkenti Vuhan’a planlanan tüm otobüs ve feribot seferlerini kapsadığı belirtilerek, kent sakinlerinden özel bir sebep olmadan şehri terk etmemeleri istendi.
Çin’deki Koranavirüs salgınından etkilenen kişilere dair yayınlanan görüntüler panik yarattı
KORONA VİRÜSÜ NEDİR?
Icou şehrinde de toplu taşım araçları ve feribot seferleri geçici olarak durduruldu. Icou yerel hükümetinden yapılan açıklamaya göre, ülkede salgına dönüşen yeni korona virüsü nedeniyle toplu ulaşım geçici olarak gerçekleştirilemeyecek.
“DIŞARI ÇIKAMIYORUZ, GIDA STOKLADIK, MASKESİZ GEZMEK YASAK”
Hubey eyaletine bağlı Huanggang yerel hükümeti de kentte toplu ulaşımın gece yarısı itibarıyla duracağını bildirdi. Hükümet, özel bir durumu olmayan vatandaşların şehirden çıkışının askıya alınacağını duyurdu.
Ayrıca şehirdeki, tüm sinema, internet kafe, turizm ve eğlence mekanları ikinci bir açıklamaya kadar çalışmayacak.
Çin’in 11 milyonluk Vuhan kentinde ilk kez aralık ayı ortalarında ortaya çıkan virüs nedeniyle kentte yaşayanlara tecrit uygulanmaya başlandı. Virüs tespit edilen hastalar özel kabinlerle hastanelere naklediliyor.
7 FARKLI ÜLKEDE DAHA GÖRÜLDÜ
Dün itibarıyla Hong Kong Özel İdari Bölgesi ve Makao Özel İdari Bölgesi’nde birer kişide saptanan virüs, bununla birlikte ABD, Japonya, Güney Kore’de birer kişide, Tayland’da 3 kişide tespit edilmişti. Virüs Singapur’a da sıçradı.
Singapur Sağlık Bakanlığı şehirde bulunan, 66 yaşındaki Çin vatandaşı bir erkeğin virüs testinin pozitif çıktığını açıkladı.
VİETNAM DA DUYURDU
Vietnam Sağlık bakanlığı, ülkede bulunan 2 Çin vatandaşında koronavirüsü tespit edildiğini duyurdu.
SUUDİ ARABİSTAN’DA HİNDİSTANLI HEMŞİREDE VİRÜS GÖRÜLDÜ
Suudi Arabistan’daki bir Hindistanlı hemşirede virüs görüldü. Hemşire tedaviye alındı. Yapılan açıklamada, tedavi sürecinin olumlu geçtiği belirtildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat beşik gibi! Son 24 saatte 50’den fazla sarsıntı meydana geldi

Tokat’ta son 24 saatte en büyüğü 5.6 büyüklükte 50’den fazla sarsıntı yaşandı. İçişleri Bakan Yardımcısı …

Bir yanıt yazın