Emekli maaşı 1554 liranın altındakilere yüzde 5 ek ödeme yapılacak

Milyonlarca emekli 2021 yılının Ocak ayında zamlı maaşları ile sevindi. Pazartesi günü zamlı maaşlarına kavuşacak emekliler için bir müjdeli haber daha var. Emekli maaşı 1554 liranın altındakilere yüzde 5 üstündekilere yüzde 4 ek ödeme yapılacak. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Yüreğir Şubesi  Başkan adayı gazeteci-yazar Aziz Dağtekin de “Yeni oran hiç olmazsa  bütün emekliler için yüzde 8-10 olarak belirlensin” çağrısını da yaptı. 

Milyonlarca emekli 2021 yılının Ocak ayında zamlı maaşları ile sevindi.  SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşları yüzde 8.36, memur emeklilerininki yüzde 7.33 arttı.  Maaşlarla birlikte ek ödemeler de yükseldi. Ek ödeme tutarları, zamlı maaş üzerinden hesaplandığı için arttı.  Ayrıca yüzde 5 ek ödemeden yararlanma sınırı da değişti.

Bu ay itibariyle maaşı bin 554 liranın altında olanlara yüzde 5, üstündeki olanlara yüzde 4 ek ödeme verilecek. Vergi iadesinin yerine gelen ek ödemede emekliler yeni artış beklentisi de taşıyor.  Emekliler, maaşın yüzde 4’ü-5’i oranında olan ek ödemenin günümüzde düşük kaldığını belirterek, artırılmasını istiyor.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Yüreğir Şubesi  Başkan adayı gazeteci-yazar Aziz Dağtekin bu zammı az bulduklarını belirerek, “Yeni oran hiç olmazsa  yüzde 8-10 olarak belirlensin” çağrısını yapıyor.  Bu talep hayata geçerse, emeklilerin büyük bölümünün ek ödeme tutarları ikiye katlanacak.  Emekliler maaşlarının yüzde 4’ü yerine yüzde 8 ya da 10’u oranında ek ödeme almaya başlayacak.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bayraktar AKINCI’dan İHA-230 Süpersonik Füzesi ile çifte atış

Bayraktar AKINCI TİHA, Türkiye’nin ilk havadan karaya süpersonik füzesi olan İHA-230 Süpersonik Füzesi ile bir …