Duraklara asılan Çince tabelalara “Doğu Türkistan” tepkisi

Doğu Türkistan’da kurduğu toplama kamplarıyla Uygur Türklerine işkence ve soykırım uygulayan Çin ile İBB arasında imzalanan anlaşma sonrası tramvay duraklarına asılan Çince tabelalar, halkın tepkisiyle karşılaştı. Kaldırılmayan Çince tabelaların üstüne yapıştırılan Doğu Türkistan yapıştırmaları ile bu tepkiler eyleme dönüşmüş oldu.
Çin hükümetinin Doğu Türkistan’daki toplama kamplarında Uygur Türklerine uyguladığı sistematik soykırımın acısı tazeliğini korurken, İBB’nin tramvay duraklarına astığı Çince tabelalar, halkın vicdanını yaraladı.
İBB ile Çin arasında imzalanan ‘dostluk anlaşması’ sonrası asılan Çince tabelalara karşı sosyal medyadan yükselen öfke, gitgide bir ‘sivil tepki’ye dönüştü.
Tüm Türkiye’yi rahatsız eden Çince tabelalar sökülmeyince halk, Doğu Türkistanlı kardeşlerine destek olmak için tabelaların üstünü bayraklarla ve “Katil Çin”, “Doğu Türkistan’a Özgürlük” yazılı yapıştırmalarla kapatmaya başladı.
Halkın bu uygulamasına sosyal medyadan gelen destek çığ gibi büyürken, “doğrusu budur” yorumlarının yapılmasına neden oldu.
Tepkiler sonrası alacağı karar merakla beklenen İBB, konu hakkındaki sessizliğini korumaya devam ediyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Haydi 20-21 Nisan’da kafe ve restoranlara boykota

Restoran ve kafelerdeki fiyatların fahiş oranda artmasına tepki yağıyor. Sosyal medyada dile getirilen tepkiler dalga …

Bir yanıt yazın