Dünyanın gözü burada! Erdoğan-Putin görüşmesi Soçi’de başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD ile varılan 120 saatlik mutabakatın bitmesine saatler kala, Suriye’nin kuzeyini görüşmek için Soçi’de bir araya geldi. Görüşme öncesi açıklamada bulunan Erdoğan, “Bu görüşme Barış Pınarı Harekatı’na çok ciddi fırsatlar sağlayacak” dedi. Putin ise, “Bölgedeki durumla ilgili çok değişik dinamikler var, bunun bilincindeyiz. İnanıyorum ki bu görüşme ve istişareler çok verimli olacak” sözlerini kaydetti.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günübirlik çalışma ziyaretine katılmak üzere geldiği Rusya’nın Soçi kentinde, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşüyor.

ABD ile yapılan mutabakat sonucu Barış Pınarı Harekatı’na verilen aranın son gününde gerçekleşen toplantı büyük bir önem taşıyor. İki lider görüşme öncesi açıklamalarda bulundu.

‘HAREKATA ÇOK CİDDİ FIRSATLAR SAĞLACAYACAK’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasından satır başları:

“Bu davetin gerçekten bölgede kritik günler yaşadığımız sürece fayda sağlayacağını düşünüyorum. Bu süreç öncesinde de bu konuda yaptığımız çok faydalı görüşmeler oldu. Bu görüşmeyle barışın çok daha güçlü bir şekilde ele alınması sağlanacak. Barış Pınarı Harekatı’na bu görüşme çok ciddi fırsatlar sağlayacak.”

‘BU GÖRÜŞME ÇOK VERİMLİ OLACAK’

Putin’in açıklamasından satır başları:

Son yıllarda ilişkilerimizin geldiği seviyenin, bugün bölgemizdeki tüm sorunların çözülmesine yardımcı olacağına inanıyorum. Bölgedeki durumla ilgili çok değişik dinamikler var, bunun bilincindeyiz. İnanıyorum ki bu görüşme ve istişareler çok verimli olacak.

ORTAK BASIN TOPLANTISI DÜZENLENECEK

İki lider baş başa görüşmenin ardından heyetlerarası görüşmelere başkanlık edecek. Erdoğan ile Putin görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

120 SAATİN SON GÜNÜ

Erdoğan ile Putin’in görüşmeleri, YPG’nin ‘güvenli bölgeden’ çekilmeleri için belirlenen sürenin dolacağı güne denk geliyor. Suriye’nin kuzeyindeki teröristlerin 120 saat içerisinde sınırın 32 kilometre güneyine geri çekilmesini içeren bu anlaşmaya, Türkiye ile ABD varmıştı

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın