Çavuşoğlu: ABD ve Rusa sözünü tutmadı gereğini yaparız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, terör örgütü YPG’nin Suriye’nin kuzeyinde belirlenen bölgeden henüz temizlenmediğini belirterek, “Netice alamazsak, tıpkı ABD ile denedikten sonra harekatı başlattığımız gibi yine gereğini yapacağız” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dış politikaya ilişkin olarak bazı açıklamalarda bulundu.

ABD tarafından düzenlenen operasyonla öldürülen IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi ile ilgili konuşan Çavuşoğlu, istihbaratı ‘Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yakalanan teröristin’ verdiğini söyledi.

Devamında ABD ve Rusya ile yapılan mutabakatlara değinen Çavuşoğlu, “Gereğini yaptılar mı şu ana kadar, hayır yapmadılar. Yapılması lazım” ifadesini kullandı ve Suriye’nin kuzeyinin ‘teröristlerden temizlenmesi gerektiğini’ vurguladı.

Çavuşoğlu şunları kaydetti:”Netice alamazsak, tıpkı ABD ile denedikten sonra harekatı başlattığımız gibi yine gereğini yapacağız.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın