Can çekişen insanlık ve Özgecan Aslan

İnsanlık can çekişiyor. Toplumlar gelişiyor derken, orta çağ öncesine yeniden dönüyor. Cahiliye döneminde de kızlarımız diri diri gömülürdü. Kadınların pek kıymeti yoktu. Ta ki İki Cihan Güneşi  Server-i Kainat efendimiz peygamberlikle müjdelenene  kadar bu böyle süre geldi.

Sevgili peygamberimiz ile birlikte hayat bulan insanlık, İslamiyet’ten uzaklaşınca  karanlık ve yahşi günler yeniden zuhur ediyor. Dünya’nın sonu geliyor olmalı ki, insanlar diri diri yakılıyor, kafeslere, kulübelere kilitleniyor,  can acısının çıkartmış olduğu çığlıklar marifetmiş gibi cahillerce kabul görülüyor. Bu sadistlik karşısında insanlık çaresiz olmalı ki suskunluğunu koruyor.

Bölgemizdeki terör örgütü IŞİD’le diri diri yakma hadiseleri  gündeme gelen bu vahşice cinayetler, maalesef dünyanın her ülkesinde hızla  yayılıyor. Belçika’da eşinden ayrılan bir annenin öz çocuklarını kulübeye kilitleyerek diri diri yakması ve atılan çığlıkları telefonda kocasına sadistçe dinletmesi aslında  kaybolan insanlığın habercisi ama anlayan yok işte. 3 gün önce de  Mersin’de  önce bıçaklanarak öldürülen daha sonra da hunharca  yakılan 20 yaşındaki Özgecan Aslan’ın ölümü yüreğimizi dağladı. İnsanlığı kaybolduğunu yeniden hatırlattı. İnsanlığın katledildiği cinayetler idam cezası gelmeyene kadar bitmez. Ben de Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’ye katılıyor ve diyorum ki; Özgecan Aslan gibi insanlığın katledildiği cinayetler için idam cezasını getirmeyi hassasiyetle tartışmamız ve getirmemiz gerekiyor.

Çünkü idamlar kaybolan insanlığın kurtuluş reçetesi olacaktır. İdamlar gelmediği sürece de  daha nice canlar, Özgecan’ların hayatları körpecik yaşta solacaktır

Bu canilikleri caydıracak adam kayırmayan, taraf tutmayan, tamamen vicdani ve hukuki kararlar veren  hukuk sistemi vakit geçirilmeden geliştirilmelidir. Bize göre, ülkemizde uygulanan yarım yamalak adalet sistemimizin en büyük eksiği idam cezasının uygulanmamasıdır.  Bu yüzden namuslu iyi insanlar, sokak ortasında sapık katilleri öldürmek zorunda kalıyor ve hapse giriyor.  Ülkemizde eksik olan adaletin bu ayağı vakit geçirilmeden Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi’nin de dile getirdiği şekilde tamamlanmalıdır. Küçük çocuklara tecavüz edip onları öldüren, suçsuz yere cana kıyan sapıklık yapanlar idam edilmelidir.

Yoksa, bu insanlık dışı suçların önü kesilemeyeceği gibi, toplumda ahlaksızlıklarda başını alır gider. İdam cezaları  Özgecan Aslan’ın  katili ile kanunlaşmalı  ve yasa kurucuları  bu yönde adım atmalılar.

Bu vesile ile  Özgecan Aslan yavrumuza Allah’tan rahmet kederli ailesine sabır-ı cemil diliyorum. Rabbim namusu ve iffeti  uğruna ölmeyi göze alan mazlum yavrumuza cennetinin en güzel yerini hediye eyler  inşallah.

İnsanlığını utmayan tüm insanların başı sağ olsun

 

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

CHP’yi bekleyen sancılı süreçte golü kim atacak?

Aziz Dağtekin Yazdı CHP’nin acar lideri Özgür Özel’in bazı çıkışları bize “Vali olmuşsun fakat adam …

Bir yanıt yazın