Yıllardır süren husumetle Türkiye gündemine gelen Sarallar ve Şahinler ailelerinin temsilcileri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin makamında bir araya geldi. Buluşmada taraflar birlikte görüntü verdi.
Türkiye’nin uzun yıllardır gündeminde olan Sarallar ve Şahinler arasındaki husumette dikkat çeken bir gelişme yaşandı.
Sarallar ailesinden Burhanettin Saral ile Şahinler grubunun önde gelen ismi Sedat Şahin, MHP Genel Merkezi’nde Devlet Bahçeli’nin makamında bir araya geldi.
Görüşme, iki taraf arasında yıllardır devam eden gerilimin sona erdirilmesi yönündeki girişimlerin dikkat çeken adımı olarak kamuoyuna yansıdı. Görüşmenin ardından tarafların birlikte görüntü vermesi de buluşmanın önemini artırdı.
BAHÇELİ’NİN MAKAMINDA TARİHİ BULUŞMA
MHP tarafından yapılan açıklamada, Sarallar ve Şahinler ailelerinin Bahçeli ile birlikte Genel Merkez’de bir araya geldiği belirtildi.
MHP, buluşmayı “tarihi bir kucaklaşma ve buluşma” ifadeleriyle duyurdu.
Bu buluşma, yıllardır kamuoyunun gündeminde bulunan iki taraf arasındaki husumetin sona erdirilmesine yönelik dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
YILLAR SONRA AYNI KAREDE
Sarallar ve Şahinler arasındaki gerilim, özellikle 2000’li yıllardan itibaren yaşanan çeşitli silahlı olaylarla kamuoyuna yansımıştı.
Geçmiş yıllarda iki taraf arasında yaşanan çatışmalarda çok sayıda kişi hayatını kaybetmiş, olaylar uzun süre Türkiye gündeminde yer almıştı. Sarallar ile Şahinler arasındaki geçmiş gerilim, yargı dosyalarına da konu olmuştu.
Bu nedenle Burhanettin Saral ile Sedat Şahin’in yıllar sonra aynı masada, üstelik MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin makamında bir araya gelmesi dikkat çekti.
BARIŞ İÇİN KRİTİK ADIM
Bahçeli’nin girişimiyle iki taraf arasında bir uzlaşma zemini oluşturulması yönündeki temaslar daha önce kamuoyuna yansımıştı.
Son buluşmayla birlikte tarafların aynı karede yer alması, sürecin en dikkat çekici aşamalarından biri oldu.
Öte yandan buluşmanın, son dönemde yeniden gündeme gelen Sarallar-Şahinler geriliminin ardından gerçekleşmesi de dikkat çekti. Eylül ayının başında İstanbul’da yürütülen bir soruşturma kapsamında Sedat Şahin’e yönelik suikast hazırlığı iddiasıyla operasyon düzenlenmiş, soruşturmada 19 şüpheli tutuklanmıştı.
BAHÇELİ’DEN DİKKAT ÇEKEN HAMLE
Devlet Bahçeli’nin makamında gerçekleşen görüşme, yalnızca iki tarafın bir araya gelmesi açısından değil, yıllardır devam eden husumetin sona erdirilmesi yönünde ortaya konulan irade açısından da dikkat çekti.
Sarallar ve Şahinler cephesindeki bu buluşmanın ardından önümüzdeki süreçte taraflar arasında kalıcı bir uzlaşmanın sağlanıp sağlanmayacağı ise merak konusu oldu.
Netinternet Haber İnternet Haberciliğinin Doğru Adresi