Adana’da güneşte sahanda yumurta pişti! Termometre 52 dereceye kadar çıktı

Adana alev alev yanıyor. Geçmiş yıllarda Ağustos sıcağında Güneşe kurşun sıkanlar, corona salgını  olması sebebiyle bu yıl rahat durdular. Kentteki bazı termometreler sıcağın etkisiyle patlarken, çocuklar tehlikeye aldırış etmeden sulama kanallarında yüzdü.
Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının bu hafta etkisini göstermesiyle birlikte Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün verilerine göre Adana’da son 75 yılın en sıcak mayıs ayı yaşanıyor. 1945 yılından bu yana ilk kez gölgede 41 dereceye ulaşan sıcaklık, termometrede 52 dereceye kadar çıktı.
“İNSAN DAYANMAZ”
Deney yapmak için yolda yumurta bile kırıldı. 20 dakikada pişen yumurtayı görenler ise “Bu havaya insan dayanamaz.” yorumunu yaptı.
TEHLİYE ALDIRIŞ ETMEDİLER
Adanalılar bu sıcak günde, parklarda, ağaç gölgelerinde ve banklarda oturarak serinlemeye çalıştı.
Bazı çocuklar ve gençler ise tehlikeye aldırış etmeden sulama kanalında yüzdü.
TERMOMETRE BOZULDU
Sıcaklığın etkisiyle merkez Seyhan ilçesi Atatürk Parkı’nda bulunan kentin simge termometre de patlayarak bozuldu.
‘SERİNLEMEK İÇİN ÖLÜME KATLANIRIZ’
Serinlemek için sulama kanalına girdiğini söyleyen Sadullah Avcılar, “Bu sene başka bir sıcak var. Oruç ayında olması daha da zor. Burada buz gibi su var. Serinleyip, rahatlıyoruz. Tehlikeli olduğunu biliyoruz. Gözümüzün önünde boğulanlar oldu. Ama biz serinlemek için ölüme bile katlanabiliriz.” diye konuştu.
Koronavirüs salgını nedeniyle havuzların kapalı olduğunu belirten Yılmaz Betirgiç ise havuz yerine sulama kanallarında yüzdüklerini söyledi.
“BİRDEN BİRE ARTTI”
Havaların ısınmasıyla birlikte evde bunaldığını kaydeden Işıl Var, Adana’da sıcak havaya alışık olduklarını ama bu sene bir anda ve erkenden havaların ısındığını söyledi.
Klimaya alışık olmayanlar için zor bir yaz mevsiminin geçeceğini belirten Var, “Sıcaklığın koronavirüs salgınına etkisinin olacağını sanmıyorum.” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat ve çevresinde hissedilen 5.6 şiddetinde deprem!

AFAD, Tokat Sulusaray’da 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi. Deprem …

Bir yanıt yazın