Vize yasağı ve Türk’e kefen biçenler!

 

Ey yüce Allah’ım sen aklımıza mukayyet ol. Bölgemizi yakıp yıkan, milyonlarca kardeşimizi rant uğruna katleden bu küresel güçleri ancak sen yok edersin. Kardeşi öce sağ-sol, daha sonra ırk ve din farkı ayrılıkları tezini geliştirerek bölen veya bölmeye çalışan küresel güçler dünyayı küçük devletlere ayırıp, rant sağlama hevesindeler. Daralan piyasaları canlı tutmak ve rantlarına daha fazla rant sağlamak için, Asya, Avrupa kıtalarındaki sömürge haline getirilmeye müsait bazı eyaletleri devlet yapma operasyonuna başladılar..

Dün Suriye’yi bu gün de Irak’ın kuzeyini bağımsızlık sendromuna girdirmeye çalışan küresel güçler muvaffak olamayınca şimdilerde de Türk’e vize yasağı ile kefen biçmeye çalışıyorlar. Türkiye’nin güneyini ve güney doğusunu ateş çemberi haline getiren bu Siyonist, kapitalist kürsel güçler kan emmeye, mazlum insanları yok etmeye var güçleriyle sinsi sinsi savaşmaya devam ediyorlar.

Durup dururken gündem değiştiren bu küresel güçler, Türk’e Irak’ın kuzeyine kurdurmak istedikleri terörist devleti vize yasağı ile kabul ettirmeye çalışıyorlar. Vize krizine takılan devlet Irak’ın Kuzeyinde kurulan dönme dolapta neler dönüp dolaştığını göremez olmuş, “ansızın bir gece gelebiliriz” sözünün arkasında duramaz olmuştur. Devlet ve devlet adamlığı ciddiyet ister. Merhum Demirel gibi “Dün dündür, bu gün bugündür” masalıyla halkını ve ulusal çıkarlarını görmezden gelmezlik hiç yapamaz.

“Vize” kriziyle halkımızın cebinde bir gecede milyonlarca dolar alıp, fakiri, fukarayı soyan bu küresel güçlere kim dur diyecek? Ya da ne zaman dur diyeceğiz? Bu millet laf masalıyla uyutulmamalı. Yılanın kafası küçükken ezilmelidir. Şimdi Irak’ın kuzeyine kurulmak istenen terör devletine Türkiye “pardon birader biz yanlış yaptık sizi önce biz tanırız mı” diyecek? Ya da böyle mi dedirtilecektir? Dedirtilirse hiç şaşmayın. Çünkü bu konuda inanın çok da net değilim. O kadar çok oyun, o kadar çok senaryo var ki hangisini nasıl ve nerde okuyacağımızı, nasıl yorumlayacağımızı biz  bele bilemez olduk..

Oyuna bakın ki ibret alın. Irak’tan sonra göstermelik olarak Avrupa’yı da bölücülük sendromuna girdiren bu küresel güçler, yakında Türkiye ile Iran’ı birbirlerine düşürürlerse  hiç şaşmayınız. Çünkü bunların beslendikleri tek şey, kan ve kaostur. Öyleyse millet olarak her türlü bölücülük faaliyetinde bulunanlara ve emperyalistlere aynı zamanda küresel güçlere karşı birleşmeliyiz. “Dün dündür bu gün bugündür” masalını değil, “bir Türk dünya bedeldir” vechiz sözü kendimize şiar edinip dönen dönme dolaplara takılmadan vatanımıza, bayrağımıza ve kutsal varlıklarımıza sahip çıkalım.

Küreselcilerin, PKK’nın ve FETÖ’cuların vel hasılı her türlü bölücülük yapanların karşısına yek vücut olarak dikilelim ve bir ağızdan “Şehitler ölmez vatan bölünmez, bayrak inmez” nidalarını atalım. Yoksa hal hal değil. Gidiş, gidişat değil. Varsın ABD vizesi eksik olsun. Yeter ki birlik ve beraberliğimiz bozulmasın. Bu milletin damarında dolaşan milliyetçilik ve yurtseverlik kanı boşa akıtılmasın.

 

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

CHP’yi bekleyen sancılı süreçte golü kim atacak?

Aziz Dağtekin Yazdı CHP’nin acar lideri Özgür Özel’in bazı çıkışları bize “Vali olmuşsun fakat adam …

Bir yanıt yazın