ABD’nin Türkiye’ye vize kararı ve küresel şirketler!

Sözde dünyaya yön verdiğini iddia eden ABD artık çökmek üzere. Devlet olmak isteyen ABD’ye küresel şirketler ayak diretiyor. Çünkü emperyalist ve kapitalist olarak tanımlayabileceğimiz küresel şirketler eskiden paranın gücüyle hükümet kurup, hükümet yıkarlarken, şimdilerde de artık devlet yıkıp devlet kurma mücadelesinde koyuldular.

Özerk bir yapıya sahip olan emperyalist ve kapitalist ülkeler, ADB ve diğer 4 büyüklerin bile merkez bankasını yönetebilme kabiliyetlerine sahip oldular. Orta Doğu’da diğer Avrupa ve Afrika ülkelerde sömürgeyi hastalık, hatta bir tutku haline getiren bu emperyalist şirketler kar marjlarının düşmesi sonucu barbarca dünya insanlığını katletmektedirler.

Irak’ın Kuzeyi’ne devlet kurdurmayı hedefleyen bu emperyalist güçler sömürmeye uygun taze sömürge ülkelerini bir bir tespit edip, gelir kaynaklarını ve daralan pazarlarını canlı tutmak için asalında ekonomik ama görünürde siyasi savaşlar vermektedirler.

Süper devlet gibi görünen ve yakında batışını hep beraber izleyeceğimiz ABD’de bile devleti Trump ve ekibi değil kar marjlarını katlamak isteyen küresel şirketler yönetiyor. Bu küresel şirketler yüz yıllık 500 yıllık ekonomik planlar yapmaktadırlar. Bu planlara kim gelirse gelsin harfiyen uymak zorundadırlar. Nitekim sömürgeci ABD, 15 Temmuz, Suriye, DEAş, PKK, PYD derken şimdilerde de Barzani sevdasına kapılıp, Türk düşmanlığını tetikleyen kararlar almaktadır. Alınan bu kararlar Trump’ın kararları kesinle değildir.

ABD’yi ve ABD yönetimini ele geçiren bu emperyalist ve kapitalist şirketler, her ülke için kullanılabilir marjinal gruplar geliştirmek suretiyle kullanılabilir kiralık beyinler geliştirmektedirler. Bunların en son geliştirdikleri de Türk vatandaşlarının ABD’ye seyahatlerinde vize kısıtlamasıdır. İki yüzlülükte sınır tanımayan ABD, dostum dediği ve müttefik olarak gördüğü Türkiye’ye vize ambargosu koyması iki yüzlülüğünü net olarak sergilediği gibi, kirli yüzünü de daha fazla gizleyememiştir..

Çok yakın bir gelecekte batacak olan ABD, kendi kendisini yönetmiyor. Devlet içerisinde devlet olan kar marjı yüksek küresel şirketler ABD’yi sömürüyor, ABD de az gelişmekte olan ülkeleri.  Irak, Suriye ve diğer Avrupa ülkelerinde cereyan eden veya başlatılan bağımsızlık hareketleri bu işin gerçek habercisidir.

Özet olarak, kaos ve kriz çıkarmak isteyen, daralan karlarını yükseltmek isteyen küresel şirketler, ABD ve ABD gibi süper güçteki devletleri kalkan olarak kullanıp, karları için dünya insanlığını feda etmektedirler. Doları tırmandırmak suretiyle ciro hedeflerini doldurmak isteyen küresel şirketleri de ABD’yi ve diğer kullanılan ülkeleri zor günler beklemektedir. DEAŞ, PKK, PYD, Suriye, Irak ve diğer kaos ateşine dürülen ülkelerin tek sebebi küresel şirketlerdir. Aman ha kaos ateşine düşmek istemiyorsanız küresel şirketlerin yaklaşan yıl sonu zararlarına ve kaoslarına dikkat ediniz. Bizden söylemesi..

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

CHP’yi bekleyen sancılı süreçte golü kim atacak?

Aziz Dağtekin Yazdı CHP’nin acar lideri Özgür Özel’in bazı çıkışları bize “Vali olmuşsun fakat adam …

Bir yanıt yazın