Rusya Devlet Başkanı Putin, “Hz. İsa dirildi” ayinine katıldı

Putin, törende haç çıkarırken görüntülendi. Rus lider, “Mesih’in dirildiğine” ilişkin duyuruya “Gerçekten dirildi” ifadesiyle katıldı.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, başkent Moskova’da düzenlenen ayine katıldı.

Ayin, Paskalya Bayramı etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirildi.

Paskalya, Hristiyanların en önemli dini bayramlarından biri olarak kabul ediliyor. Hazreti İsa’nın yeniden dirildiğine inanıyorlar.

Putin ayinde

Putin, elinde mumla Kurtarıcı İsa Kilisesi’nde düzenlenen ayindeki yerini aldı. Çok sayıda katılımcı da programda hazır bulundu.

Rus lider, törene koyu renk takım elbise, beyaz gömlek ve koyu kırmızı kravatla katıldı.

Haç çıkardı

Cumartesi günü geç saatlerde başlayan ve pazar günü erken saatlere kadar süren ayin kapsamında Putin, geleneksel olarak birkaç kez haç çıkardı.

Rus Ortodoks Kilisesi lideri Patrik Kirill, “Mesih’in dirildiğini” duyurduğunda Putin de diğerleriyle birlikte “Gerçekten dirildi” şeklinde karşılık verdi.

Paskalya’yı farklı tarihlerde kutluyorlar

Rus Ortodoks Kilisesi de dahil olmak üzere Ortodoks Hristiyanlar, Gregoryen takvimi yerine Jülyen takvimini takip ediyor ve bu hafta sonu Paskalya’yı kutluyor. Çoğu Batılı kilise ise 31 Mart’ta kutlamıştı.

Rus liderin ayin tavrı

Ortodoks inancını dünya görüşünün merkezinde tutan Putin, her zaman ayinlere katılıyor.

Rusya Devlet Başkanı, Paskalya’da geleneksel olarak Sovyet sonrası dönemde yeniden inşa edilen altın kubbeli Kurtarıcı İsa Katedrali’ne gidiyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

MEB ortaokul öğrencileri için ilk kez “zanaat okulu” açacak

Milli Eğitim Bakanlığı, temel meslek becerilerini keşfetmek isteyen ortaokul öğrencileri için bu yaz tatilinde “zanaat …

Bir yanıt yazın