Netanyahu’dan ‘Hitler’ yalanı

İsrail Başbakanı Netanyahu, Güney Afrika’nın açtığı soykırım davasında ihtiyati tedbir kararı veren Uluslararası Adalet Divanı’nı hedef aldı. Netanyahu, “Bir sonraki katliam an meselesi” dedi.

 İsrail’in, Filistin ve Gazze Şeridi’ndeki katliam saldırıları hız kesmeden devam ederken İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’dan uzun yıllar konuşulacak çarpıcı bir açıklama geldi.

‘SAHTE SOYKIRIM DAVASI’

Güney Afrika’nın İsrail’e açtığı “soykırım” davası sonucunda Uluslararası Adalet Divanı’nın ihtiyati tedbir kararına ilişkin konuşan Netanyahu, “Uluslararası Adalet Divanı’nın sahte soykırım davasını görmesi, Holocaust’tan ders alınmadığını gösteriyor.” dedi.

HİTLERİN KİTABINI ‘GAZZE’DE BULUNDU’ YALANIYLA GÖSTERDİ

Gazze’de bulunduğunu iddia ettiği Hitler’in ‘Kavgam’ kitabının Arapçasını gösteren Netanyahu, “Yeni Naziler çocuklarını işte bunlarla eğitiyor. Yahudi devleti, Holocaust sonrası küllerinden doğarak Yahudileri korumak için kuruldu, kimse bunu bizden alamayacak.” dedi.

‘BİR SONRAKİ KATLİAM AN MESELESİ’

Netanyahu, “Eğer Hamas’ı yok etmezsek, bir sonraki katliam an meselesi. Mutlak zaferden başka şansımız yok. Kararlılığımızı ve kabiliyetlerimizi sorgulayanlar var, şüphe ve karamsarlık ekiyorlar, ancak, kazanacağız.” şeklinde konuştu.

GÜNEY AFRİKA SOYKIRIM DAVASI AÇMIŞTI

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin, İsrail’in Gazze’deki fiillerinin Soykırım Sözleşmesini ihlal ettiği gerekçesiyle Uluslararası Adalet Divanı’nda soykırım davası açmıştı.

ADALET DİVANI İHTİYADİ TEDBİR KARARI VERMİŞTİ

Uluslararası Adalet Divanı, Güney Afrika’nın İsrail’e karşı açtığı soykırım davasında ihtiyati tedbir kararı aldı. Mahkeme, İsrail’in “dosyanın reddi” talebini reddederek, soykırım davasının esastan görülmesine karar verdi.

Divan, 26 Ocak’ta açıkladığı tedbir kararlarında, İsrail’in Soykırım Sözleşmesi’nin 2. maddesinde tanımlanan fiillerin işlenmemesi için elinden gelen tüm önlemleri almasına, İsrail ordusunun Soykırım Sözleşmesi’nin 2. maddesindeki fiilleri işlemesini engelleyecek önlemleri ivedilikle almasına, Gazze’deki Filistinlilere yönelik soykırım çağrısı yapanları önlemek, engellemek ve cezalandırmak için gereken tüm adımları atmasına, Gazze’deki Filistinlilerin karşılaştığı olumsuz yaşam koşullarını ortadan kaldırmak için ihtiyaç duyulan temel hizmetlere ve insani yardımın sağlanmasını mümkün kılan acil ve etkili önlemleri almasına, Gazze’deki Filistinlilere karşı Soykırım Sözleşmesi’nin ihlalini gösteren delillerin yok edilmesini önlemek ve korunmasını sağlamak için etkili tedbirler almasına, kararın yürürlüğe girmesinden itibaren bir ay içinde, alınan tüm tedbirler hakkında Mahkeme’ye bir rapor sunmasına hükmetti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın