Reisi’den PKK açıklaması:Türkiye’nin güvenliği bizim güvenliğimizdir

PKK elebaşı Duran Kalkan dün PKK’nın kanalında yaptığı açıklamada Türkiye’nin Ankara’ya gelen İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’ye İran’la PKK’ya karşı ortak mücadele etmeyi teklif edeceğini ancak bunun kabul görmeyeceğini ifade etti.

Kalkan “İran’a ‘Gel teröre karşı ortak mücadele edelim’ diye anlaşma yaptırmak istiyorlar. Terör kim PKK “Haydi birlikte PKK’ye saldıralım, işte terör sana da vuruyor, saten PKK senin de sorunun” diye birlikte anlaşma yapalım diyorlar. Niye yürütsünler ki, herkesin çıkarları kendine.” ifadelerini kullandı.

REİSİ: TÜRKİYE’NİN GÜVENLİĞİ, BİZİM GÜVENLİĞİMİZDİR

İbrahim Reisi’nin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki açıklamaları ise PKK’nın beklediğinin tam tersi oldu. Reisi açıklamalarında şu ifadeleri kullandı;

Uzun seneler içinde Türkiye ile iyi ilişkiler içinde olmuşuzdur bundan sonra daha üst seviyelere getirmeyi amaçlıyoruz. Tüm alanlarda ilişkilerimizi geliştirmede ivme kazanıyoruz.

İlk adımda ticaret hacmimizi 30 milyar dolara çıkarmayı hedefledik. Enerji alanında biz işimizi geliştirmek adına doğalgaz ve petrol olmak üzere Türkiye ile ilişkilerimizi geliştirme karar aldık. Ulaşım yolları hususunda bu alanda da daha fazla adım atmayı amaçladık.

İki ülke arasında geçmişe dayalı ilişkileri göz önünde bulundurarak, kültürel işbirliği alanında da önemli adımlar atabiliriz. Biz terörle mücadelede önemli adımlar attık. İran İslam Cumhuriyeti, terörle mücadelede herhangi bir tereddütte bulunmamıştır.

Serdar Süleymani kendisi terörle mücadelede bir kahramandı. Biz çok şehit verdik. ABD seçim kampanyalarında ‘DEAŞ’ı biz kurduk ve destekliyoruz’ dediler. Terör örgütleri, Batılı ülkelerin desteğiyle faaliyet göstermektedir.

Terörizmle mücadelede en önemli yöntem bölge ülkelerin işbirliğidir. Türkiye’nin güvenliği, bizim güvenliğimizdir. İslam dünyasının birinci meselesi Filistin meselesidir. Şu anda adaletli olmayan bir dünya düzeni var.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın