Akaryakıt baronları iş başında!

Türk ekonomisinin can damarını teşkil eden akaryakıt ve akaryakıt ürünlerini yöneten bir kirli el var. Bu el Ak Partiye adeta tuzak kurmuş durumda. Ak Partiyi zamlar üzerinde gözden ve iktidardan düşürmeyi hedefleyenleri ne yazık ki parti kurmayları göremiyor.

Esnafı, fabrikatörü, varlıklıyı ve dar gelirliyi ağlatan, inim inim inleten akaryakıt piyasaları denetimsiz olmalı ki fiyat artışları sadece baronlara yarıyor. Zam kokusunu alan akaryakıt tedarikçileri ve satıcıları daha resmi zam açıklanmadan tabelalarını değiştirerek dar gelirliyi soyarken, kimisi de eksik litre üzerinden vurgun yapıyor

Piyasaların denetimsizliği bize merhum Ecevit iktidarlarını çağrıştırıyor. Yetkilileri dinlediğimizde akaryakıt fiyatlarını küresel dünya piyasaları belirliyor diyorlar. Buna inanmamız gerekiyor. Ancak Dünya piyasalarında varil fiyatları indirime geriyor, her ne hikmetse o küresel piyasalar Türkiye tüketicisini teğet geçiyor. Kimse bu akaryakıt fiyatları niçin  inmiyor diye bir tek kelime bile etmiyor.

Türkiye’yi halk hareketlerine hazırlama sevdasında olan baronlar, her taktiği deniyorlar. Ancak EPDK bu baronlara adeta göz yumuyor. Fiyat politikasına müdahale etmiyor. Gün ve devran bu baronların günü olmalı ki bunlar da her saça menfaatleri icabı bir tarak vurabiliyorlar.

Dün soğan ve patates fırsatçıları pardon baronları vardı. Bu gün de petrolün baronları var. Patates soğan, yağ üzerinden harekete geçenler olurda petrolün baronları durursa ayıp olmaz mı? Yazık onlarda onlarda vurgun yapsınlar! Biraz da onlar fakir-fukara, garip-gurabayı soymaya devam etsinler. Sonra hatırları kalmasın.

Enflasyon ve hayat pahalılığı ilgili mücadelede ilgililer alışmış marketlere baskın yapmaya. Anladık da be kardeşim petrol;  domates, patates, soğan ve biberden çıkmıyor ki, aksine onların maliyetini petrol ve petrol ürünleri arttırıyor.

Bu güne kadar herhangi bir petrol şirketine veya tedarikçisine baskın düzenlendiğini duydunuz mu? Neden petrol ve akaryakıt istasyonlarına baskın yapılmıyor? Onlar çok düzdün de toplum mu bozulmuş! Bu işte bir çelişki olduğu kadar bir gariplik de yok mu sizce?

Petrol tedarikçilerine bu indirim az yetmez, indirimde geç kaldınız diyecek bir yetkili yok maalesef. Onun için kimse mızmızlanmasın, kimse bu baronlar küresel demesin. Ayıptır milletin aklıyla alay edilmesin. Akaryakıt fiyatları otomatik hesaplanıyor diyen baronlara tekraren soruyorum: Zamları anında millete yüklerken indirim için neden 5 gün beklediniz? Daha çok kazansınlar pardon daha çok soysunlar diye mi? EPDK, Bir izahat bekliyoruz.

Devletin bu baronlarla işbirliği yoksa Cumhuriyet savcılarını, Rakabet Kurulunu, akaryakıt fiyatlarını küresel piyasaya göre belirliyoruz diyen EPDK’yı göreve davet ediyoruz. Özellikle bu işin tarafı olan EPDK’ya sesleniyorum. Her kesimin belini büken bu petrol fiyatlarını düşürün. Düşürün ki bu akaryakıt fiyatlarını küresel piyasalara göre düzenlediğinize inanalım. Yoksa hep aklımızda Akaryakıt Baronları ile iş tutan kurum olarak kalacaksınız.

 

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

İran’ın hava saldırıları, İsrail halkını panikletti

İHA’larla düzenlenen saldırı, İsrailliler arasında endişeye yol açtı. Paniğe kapılan halkın kaçma anları görüntülendi. İran, …

Bir yanıt yazın