ABD Savunma Bakanı Austin’in hastalığı Biden’den neden gizlendi?

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’in hastaneye kaldırıldığı ve konudan tam 3 boyunca Başkan Biden’a bile bahsedilmediği ortaya çıktı. Konuyla ilgili açıklama yapan Austin, hata yaptığını kabul ederek sorumluluğu üstlendiğini açıkladı.

Politico’da yer alan habere göre Austin 1 Ocak’ta hastaneye kaldırıldı ancak üst düzey Beyaz Saray yetkilileri ve ABD Başkanı Biden, konudan 4 Ocak’ta haberdar oldu.

Yetkililer, Austin’in hastanede kalmayı sürdürdüğünü ancak tüm görevlerine devam ettiğini söyledi.

AUSTİN, BİDEN’DAN SONRA EMİR KOMUTA ZİNCİRİNDE İKİNCİ SIRADA YER ALIYOR

Savunma bakanı olarak Austin, ordunun kararlarını almaktan sorumlu emir komuta zincirinde Başkan Biden’dan sonra ikinci sırada yer alıyor.

AUSTİN’DEN İLK AÇIKLAMA: TÜM SORUMLULUĞU ÜSTLENİYORUM

Lloyd Austin, sağlık durumuna ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “Walter Reed’deki muhteşem doktorlara ve bakım personeline bana sağladıkları olağanüstü bakım ve aileme gösterdikleri kişisel sıcaklık için teşekkür etmek istiyorum.

Ayrıca meslektaşlarım ve arkadaşlarımdan gelen tüm yardımlar ve iyi dilekler için de minnettarım. Charlene ve ben desteğiniz için çok minnettarız.

İyileştiğim için çok mutluyum ve yakında Pentagon’a dönmeyi dört gözle bekliyorum. Medyanın şeffaflık konusundaki endişelerini de anlıyorum ve kamuoyunun uygun şekilde bilgilendirilmesini sağlamak için daha iyi bir iş çıkarabilirdim.

Daha iyisini yapacağıma söz veriyorum. Ancak şunu da söylemekte fayda var, bu benim tıbbi durumumdu ve açıklama konusundaki kararlarımın tüm sorumluluğunu üstleniyorum” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın