Sır görüşmesinin kripto şifreleri çözüldü! Türkiye İşçi Partisi, ittifaka mı katılıyor?

Cumhuriyet Gazetesi’nin iddiasına göre, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Ahmet Şık ile gizli bir görüşme gerçekleştirdi.
Seçimlere 6 ay kala Ankara’da sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Kulislerde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun sır görüşmesi konuşuluyor.

KILIÇDAROĞLU İLE ŞIK ARASINDA GİZLİ GÖRÜŞME

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaklaşık 3 hafta önce TBMM Genel Kurulu’na seslenerek “Göreceksiniz, Millet İttifakı olarak temiz, herkesin mutlu olduğu bir Türkiye’yi yeniden, beraber ve birlikte inşa edeceğiz” konuşmasını yaptığı gün Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık ile gizli bir görüşme yaptığı iddia edildi.

“ALEVİLİK” AÇIKLAMASI İKİ İSMİ KARŞI KARŞIYA GETİRMİŞTİ

Kılıçdaroğlu’nun 2022 Mayıs ayında yaptığı “Kemal Kılıçdaroğlu’nun Alevi olmasının Türkiye toplumu ve siyaseti için -bizler için değil elbette- bir mesele olduğunu kavrayarak hareket etmesi gerekiyor” açıklaması üzerinden karşı karşıya getirildiği Ahmet Şık’a herhangi bir kırgınlığının olmadığını o buluşmada söylediği ve bazı projelerin de masaya yatırıldığı öne sürüldü.

TİP, MİLLET İTTİFAKI’NA MI KATILIYOR?

Bazı CHP’lilerin son dönemde büyük bir ivme yakalayan TİP’in Millet İttifakı’na katılmasını istediği ancak büyük bir kesimin de Şık’ın partisinin HDP’nin dahil olduğu Emek ve Özgürlük İttifakı’nın bir bileşeni olması sebebiyle bu birlikteliğe karşı çıktığı konuşuluyor. Konuyu gündeme getiren gazeteci Barış Pehlivan’ın gizli görüşme iddiasını sorduğu Ahmet Şık’ın “Görüşme özeldi, herhangi bir şey söyleyemem” dediği öğrenildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın