İsveç’in NATO üyeliği TBMM Dışişleri Komisyonu’nda görüşülecek

TBMM Dışişleri Komisyonu’nda bugün İsveç’in NATO’ya katılım protokolünün onaylanmasına ilişkin kanun teklifi ele alınacak. Onay için düzenlemenin TBMM Genel Kurulu’nda da kabul edilmesi gerekiyor.

NATO’ya katılıp müttefik dayanışmasından faydalanmak isteyen İsveç, Türkiye’yi bekliyor. İsveç’in NATO üyeliğinin onaylanmasına ilişkin düzenleme, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dışişleri Komisyonu’nda görüşülecek.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un imzasıyla teklif haline getirilen protokol, 25 Ekim’de TBMM Dışişleri Komisyonu’na havale edilmişti.

TBMM Genel Kurulu’nda oylanacak

Üyeliğin onaylanması için düzenlemenin TBMM Dışişleri Komisyonu’nda kabülünden sonra TBMM Genel Kurulu’nda oylanması şartı bulunuyor. Oylamaya katılanların yarısından bir fazlasının oyu aranıyor.

Erdoğan-Biden görüşmesinde gündeme geldi

İsveç’in NATO üyeliği konusu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki son görüşmede de gündeme gelmişti. Erdoğan, Biden’ın kendisine ‘F-16 savaş uçaklarının modernizasyonuna ilişkin onay süreci ile İsveç’in NATO üyeliği sürecini eş zamanlı yürütmeyi’ teklif ettiğini aktarmıştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın