Naci Görür’den “Marmara’daki sistem deprem için gerilim biriktiriyor” açıklaması

Yerbilimci Naci Görür, dün akşam saatlerinde Yalova merkezli yaşanan depremin ardından sosyal medyada değerlendirme yaptı. Görür, bir kez daha deprem uyarısında bulundu.

Geçtiğimiz haftalarda Marmara Denizi, Gemlik Körfezi’nde 5.1 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem felaketini hatırlayan İstanbullular, dün akşam bir kez daha sarsıldı.

Yalova sallandı

AFAD, depremin merkez üssünü Yalova Çınarcık olarak açıkladı.  4.1 büyüklüğündeki deprem yeniden korkuya neden olurken sosyal medyada ve televizyon ekranlarında deprem gerçeği konuşulmaya başlandı.

“Marmara’daki sistem gerilim biriktiriyor”

Konuya ilişkin bir açıklama da sık sık İstanbul için uyarılarda bulunan Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür’den geldi. Görür, sosyal medya hesabından ürküten bir paylaşımda bulunarak şu ifadeleri kullandı:

Arkadaşlar, Marmara Denizi, Çınarcık Çukurluğunda 4.1 deprem oldu. Sanıyorum deprem Adalar Fayının güneyindeki küçük normal faylar üzerinde olmuş olabilir. Fay çözümü ile bu belli olacaktır. Fay haritasını koyuyorum. Marmara’daki sistem gerilim biriktiriyor, sevgiyle.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın